ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στην πλατεία  ΡΗΓΙΛΛΗΣ στις 18:00μμ

Με αφορμή τα γεγονότα στα Ίμια τον Γενάρη του 1996 η Χρυσή Αυγήεπιχειρεί να οργανώσει κάθεχρόνο μια πανελλαδική φασιστοσύναξη στο μνημείο των Ιμίων στην πλατεία Ρηγίλλης, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το πολεμοκάπηλο κλίμα και να στήσει την δική της φιέστα.

Αυτή η θλιβερή παράδοση έλαβε τέλος τα τελευταία χρόνια χάρη στην συντονισμένη και ενωτική δράση του Αντιφασιστικού
Κινήματος. Μέσα από τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις μας η χρυσαυγίτικη εθνικιστική φιέστα στην Πλατεία Ρηγίλλης
ματαιώνεται και μεταφέρεται κακήν κακώς στα γραφεία τους στην οδό Μεσογείων όπου και πραγματοποιεί μια θλιβερή και άμαζη φασιστοσύναξη. Για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος οι τραμπούκοι της χρυσής αυγής θα
μείνουν κλεισμένοι στα γραφεία τους. Το αντιφασιστικό κίνημα για άλλη μία φορά δεν θα τους επιτρέψει να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της πόλης.

Φέτος διαδηλώνουμε ξανά στην Πλ. Ρηγίλλης, δίπλα στο μνημείο των Ιμίων. Τούρκοι, Κούρδοι και Έλληνες στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα διεθνισμού, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών ενάντια στις εθνικιστικές υστερίες, τον φασισμό, τους πολέμους και τον ιμπεριαλισμό. Γιατί μόνο οι κοινοί αγώνες των λαών μας μπορούν να αποτρέψουν νέα Ίμια και μπορούν να δώσουν ένα τέλος στον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό.

Δεν εφησυχάζουμε για την δράση της φασιστικής συμμορίας. Η επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου και των δολοφονικών επιθέσεων που επιχειρούν, η συγκρότηση εθνικιστικών συλλαλητηρίων που έγιναν ορμητήρια για τον εμπρησμό της Libertatia και της επίθεσης στο ΕΜΠΡΟΣ, η απόπειρα εθνικιστικών καταλήψεων σε μια σειρά σχολεία με αφορμή το Μακεδονικό και τον
ακροδεξιό εθνικιστή Κ.Κατσίφα, η δολοφονία του Αλβανού εργάτη γης Petriet Zilfie από μέλος της Χρυσής Αυγής στην Νότια Κέρκυρα ότι η υπόδικη ναζιστική συμμορία προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι. Οι πρόσφατες εκλογικές
επιτυχίες της ακροδεξιάς σε μια σειρά χώρες και η δημοσκοπική τους διατήρηση στην 3η θέση τους ενθαρρύνει. Ενόψει της επερχόμενης συζήτησης στην Βουλή για την συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό θα επιχειρήσουν για μία ακόμη φορά να ψαρέψουν στα θολά νερά του δήθεν αγνού πατριωτισμού που στην πράξη οδηγεί σε ένα διαρκές πολεμικό ματοκύλισμα των λαών στα Βαλκάνια και παντού όπου επικρατεί.

Σε αυτό τους έστρωσε το δρόμο η πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων της δεκαετίας του 90,που δημιούργησαν το πρόβλημα θέλοντας να επιβάλλουν στο γειτονικό μας κράτος το όνομα της αρεσκείας τους στην βάση της ανιστόρητης και εντελώς
αδιέξοδης θέσης ότι «η Μακεδονία είναι μία και είναι μόνο ελληνική».

Οι ενδοιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί  (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία) που θέλησαν να αξιοποιήσουν την διένεξη για το όνομα με γνώμονα τα δικά τους συμφέροντα και την επέκταση των δικών τους σφαιρών επιρροής, έριξαν λάδι στην φωτιά της πιο γνωστής μπαρουταποθήκης της ιστορίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στηρίζει τις εξορμήσεις του ελληνικού κεφαλαίου στα
Βαλκάνια και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Εξορμήσεις και σχεδιασμοί που το μόνο που έχουν να προσφέρουν στους λαούς είναι η φτώχεια η εξαθλίωση και η απειλή του πολέμου. Συμμαχεί με το Ισραήλ και την Αίγυπτο για την νέα μοιρασιά στην ΑΟΖ μαζί με την Κύπρο και απειλεί με επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων.Επιτρέπει την προβολή της ΧΑ απότην κρατική τηλεόραση, την κοινή παρουσία κυβερνητικών στελεχών και χρυσαυγιτών βουλευτών σε Καστελόριζο, Ρω και Στρογγυλή, αφήνει ανέγγιχτη την διαπλοκή της χρυσής αυγής με την αστυνομία.

Δεν θα τους αφήσουμε. 
Τοφασισμό θεριεύουν η ρατσιστική - ξενοφοβικη αντιμετώπιση των προσφύγων και μεταναστών, ο εθνικισμός και ο καλλιεργούμενος συνεχής μιλιταριστικός ανταγωνισμός μεταξύ των χωρών.

Οι ναζιστικές φιέστες μας υπενθυμίζουν την ανάγκη για συνεχή και οξυμένη αντιφασιστική επαγρύπνηση. Τοχρωστάμε σε όσους υπέφεραν και αγωνίστηκαν ενάντια στους Ναζί.
Στον καθένα και την καθεμία που
θέλει να ζει ελεύθερα και ειρηνικά. Σε μια κοινωνίααλληλεγγύης,ισότητας, χωρίς πολέμους καιεκμετάλλευση ανθρώπου από
άνθρωπο.

Καλούμε σε αντιφασιστική –
διεθνιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Ρηγίλλης στις 2 Φλεβάρη ώρα 6 μμ.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Λ.
Μεσογείων.

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων θα τοποθετηθούν οι συλλογικότητες που στηρίζουν τη δράση.

-Ακυρώνουμε τις εθνικιστικές φασιστικές
φιέστες.
-Ούτε σπιθαμή ελεύθερουχώρου στους υπόδικους ναζί της Χρυσής Αυγής.
-Επίσπευση της δίκης των νεοναζί και καταδίκη σε ισόβια

-Ενάντια στον εθνικισμό που τροφοδοτεί το μίσος μεταξύ των
λαών.
-Κοινός αγώνας Ελλήνων –Τούρκων - Κούρδων αγωνιστών ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.
-Ενάντια στην Ευρώπη Φρούριο που ενισχύει την φασιστική απειλή.
-Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.
-Οικογενειακή επανένωση, παροχή ασύλου, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες.
-Όχι στα απάνθρωπα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
-Όχι στην αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης.

Ακολουθούν οι υπογραφές (η λίστα παραμένει ανοιχτή).

Καλούν:

Αντιφασιστικός ΣυντονισμόςΑθήνας –Πειραιά

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Διονύσου

Antinazi zone -YRE

ΠΕΝΕΝ -Πανελλήνια Ένωση
Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό

ΚΙΦΑ Ιλίου

ΚΙΦΑ Κ. Πατησίων-Αχαρνών

Όρμα (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμου) 

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

ΣΥ. ΠΡΟ. ΜΕ- Συντονισμός για τοΠροσφυγικό- Μεταναστευτικό Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων,Συλλογικοτήτων

Στηρίζουν:

Αριστερή Ενότητα σε ΑΕΙ ΤΕΙ

Αριστερή Ριζοσπαστική
Κίνηση

Ανασύνθεση ΟΝΡΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αριστερή Ανασύνθεση

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος – Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

Δίκτυο για τα πολιτικά καικοινωνικά δικαιώματα

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα


ΝΑΡ για την Κομμουνιστική
Απελευθέρωση

νΚΑ-νεολαία Κομμουνιστική
Απελευθέρωση

Ξεκίνημα – Διεθνιστική
Σοσιαλιστική Οργάνωση

ΟΚΔΕ Σπάρτακος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ για μια Αντικαπιταλιστικη Διεθνιστική Αριστερά


Σχόλια

  1. Αντί να λάβω δάνειο, πήρα την ήδη προγραμματισμένη κενή κάρτα μου ATM για να αποσύρω το μέγιστο ποσό των 1.000 ευρώ ημερησίως για 30 ημέρες. Είμαι πολύ χαρούμενος γι 'αυτό γιατί πήρα την δική μου την περασμένη εβδομάδα και το έχω χρησιμοποιήσει για να πάρω € 45.000. Ο κ. Marcell δίνει την κάρτα μόνο για να βοηθήσει τους φτωχούς και τους άπορους αν και είναι παράνομος, αλλά είναι κάτι ωραίο και δεν είναι όπως άλλοι άνθρωποι που προσποιούνται ότι έχουν τις κενές κάρτες ATM. Και κανείς δεν πιάστηκε όταν χρησιμοποιείτε την κάρτα. πάρτε τη δική σας από αυτόν τον συνιστώ πλήρως. Απλά στείλτε του ένα email στο (blankatm002@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις