Εκδήλωση - συζήτηση στην Παλλήνη: Η δίκη των νεοναζί της χρυσής αυγής και ο ρόλος του αντιφασιστικού κινήματος, Τετάρτη 25/2


Εκδήλωση - συζήτηση: 
Η δίκη των νεοναζί της χρυσής αυγής και ο ρόλος του αντιφασιστικού κινήματος

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου
στις 19:00
στο 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης

Ομιλητές:
Άγγελικη Βαλσαμάκη (Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά)
Τάκης Ζώτος (Πολιτική Άγωγη "JAILGOLDENDAWN")
Άρης Χατζηστεφάνου (Δημοσιογραφική ομάδα "INFO WAR")



ΚΑΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ !!


Μετά και από την έκδοση αμετάκλητου παραπεμπτικού βουλεύματος 1109 σελίδων στις αρχές του Φεβρουαρίου, εξήντα εννιά από τα προφυλακισθέντα καθάρματα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής παραπέμπονται σε δίκη, με δικάσιμο να ορίζεται εντός του προσεχούς μήνα.
Η δίκη αυτή έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση και οριακά προτού παρέλθει το 18μηνο προφυλάκισης των φασιστών, τους οποίους η ακροδεξιά συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχε αποφασίσει να μαντρώσει μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά (με ένα μαχαίρι που είχε πάνω του 440.000 αποτυπώματα ψηφοφόρων) και την έκρηξη του αντιφασιστικού κινήματος, μιας και η ΝΔ έχανε πελατολόγιο από το νεοναζιστικό ‘’αδελφό κόμμα’’.


Είχε εμφανιστεί τότε το σύντομο ανέκδοτο του αντιφασιστικού κράτους-εγγυητή της νομιμότητας που ‘’καταδίκαζε τα άκρα και θωράκιζε τη δημοκρατία’’ συλλαμβάνοντας ηγετικά στελέχη της ναζιστικής συμμορίας, ενώ στην πραγματικότητα άλλαζε απλώς τους όρους με τους οποίους χρησιμοποιούσε τα αγαπημένα του παιδιά: το βόθρο του παρακράτους.

Το αντιφασιστικό κίνημα ευτυχώς δεν εφησύχασε και δεν άφησε χώρο στους φασίστες να παίξουν το χαρτί της θυματοποίησης και να εκμεταλλευτούν πολιτικά τις συλλήψεις σαν δήθεν ήρωες και αντισυστημικοί (έγιναν και οι φασίστες αντισυστημικοί!). Ωστόσο δε θα πρέπει να τρέφει αυταπάτες για δήθεν τσάκισμα του φασισμού μέσα από δικαστικές αίθουσες και με τη συνδρομή της αστικής δικαιοσύνης (να θυμίσουμε πως ο ένας εκ των τριών εφετών καταψήφισε την έκδοση του βουλεύματος) και του σωφρονιστικού μηχανισμού (που αποτελείται κατά 50% από φασίστες ψηφοφόρους).


Σε καμιά περίπτωση δε μειώνουμε τη συνεισφορά της πολιτικής αγωγής στον αντιφασιστικό αγώνα, ούτε και τα πλήγματα που έχει δημιουργήσει στο νεοναζιστικό μόρφωμα. Ούτε και μας χαλάει να βλέπουμε τους ναζί πίσω από τα κάγκελα, όσο επιεικής και αν είναι αυτή η κατάληξη για έναν φασίστα. Εκείνο όμως που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι πως ο φασισμός δεν είναι απλώς μια εγκληματική οργάνωση, αλλά ένα φαινόμενο βαθιά πολιτικό. Είναι η εφεδρεία του κεφαλαίου, το ανάχωμα στις συστημικές του κρίσεις και επιστρατεύεται κάθε φορά για να πνίξει – με μαχαίρια ή γραβάτες – κάθε διεκδίκηση του κόσμου της εργασίας, αποπροσανατολίζοντας τους ‘’από κάτω’’ σχετικά με τα αίτια της εξαθλίωσής τους και βυθίζοντας την κοινωνία στο βούρκο του κανιβαλισμού.


Ας μην παραβλέπουμε λοιπόν πως οι φασίστες δεν είναι απλώς μερικοί μαχαιροβγάλτες με ξυρισμένο κεφάλι, αλλά τα καλύτερα μαντρόσκυλα των αφεντικών και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται. Όχι μόνο με δικογραφίες και βουλεύματα, αλλά με καθημερινούς αγώνες, συλλογικούς και αδιαμεσολάβητους. Στους δρόμους, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας, στα γήπεδα, στις ανθρώπινες σχέσεις.


Γιατί τον εκφασισμό και τη σήψη που αναδίδει αυτή η κοινωνία δε θα τα ξεριζώσει καμιά έδρα σε κανένα δικαστικό μέγαρο, ούτε και κανένας θεσμός του συστήματος που τον γεννά και τον θρέφει. Όσο για τους 338.000 σκατόψυχους που ψήφισαν ξανά τους φασίστες, να ξέρουν ότι θα μας βρίσκουν κάθε μέρα απέναντί τους.


Έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς με όλα τα πρόσωπα του φασισμού που μολύνουν αυτόν τον κόσμο. Και δεν έχουμε διάθεση να κάνουμε πίσω.

Διοργανωση: ΡΩΓΜΕΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ - ανατρεπτική πρωτοβουλία νέων

Στηρίζει ο: Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών- Συλλογικοτήτων-Πρωτοβουλιών Αθήνας-Πειραιά


(Τρόποι πρόσβασης: Προαστιακός και μετρό- στάση Παλλήνη, Υπεραστικά λεωφορεία- στάση λύκειο Παλλήνης, Μπλε λεωφορεία: 314 & 319 [από Δ. Πλακεντίας] – στάση στα σχολεία της Παλλήνης)
Χάρτης:
https://www.google.gr/maps/dir//1ο+και+Εσπερινό+Γυμνάσιο+Παλλήνης/@38.004337,23.889791,18z/data=!4m8!4m7!1m0!1m5!1m1!1s0x0:0x4a44c2b1652ce415!2m2!1d23.889859!2d38.004519

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις