Ανοιχτή επιστολή στους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα

Γείτονες , γειτόνισσες
Η πλατεία μας, η γειτονιά που ζούμε, που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, τα τελευταία χρόνια βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας για αρνητικούς λόγους. Τα φώτα έπεσαν εδώ, λόγω της δράσης της Χρυσής Αυγής που είχε μετατρέψει τη γειτονιά μας σε ορμητήριο. Η ήδη υποβαθμισμένη γειτονιά μας χρησιμοποιήθηκε από τα μέλη της ΧΑ για να οργανώσουν επιθέσεις εναντίον μεταναστών που ζούσαν ανάμεσά μας, συνανθρώπων μας που προσπαθούν κάτω από δύσκολες συνθήκες να κάνουν μια νέα αρχή στη ζωή τους, μακριά από πολέμους και διώξεις. Το τελευταίο διάστημα ένα παλιό στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης, προσπαθεί μέσω του σχηματισμού που έχει ιδρύσει να απορροφήσει τους απογοητευμένους Χρυσαυγίτες, και τους απογοητευμένους γείτονές μας , προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα νέο στρατό “αγανακτισμένων κατοίκων” .
Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που συμπληρώνονται 3 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στην οδό Υγείας, λίγα μόλις μέτρα από την παιδική χαρά που παίζουν τα παιδιά μας, ο σχηματισμός αυτός, η Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση (ΛΕΠΕΝ), προγραμματίζει τα εγκαίνια των γραφείων της.
Δεν αρκεί η καταδίκη της συγκεκριμένης προσπάθειας. Όλοι μαζί πρέπει να ξανακερδίσουμε τη γειτονιά μας, να μην φοβούνται τα παιδιά μας να παίξουν στους δρόμους, να μάθουμε να ζούμε με τους νέους μας φίλους, να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες για όλους, για τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες. Να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες για τη γειτονιά μας, καθαριότητα, φωτισμό, τη λειτουργία δομών αλληλεγγύης.
Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά οργανώνει την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη στις 5 το απόγευμα συγκέντρωση στην συμβολή των οδών Αλκιβιάδου και Υγείας (στην κάτω μεριά της πλατείας Α.Παντελεήμονα) με στόχο να μην επιτρέψουμε στους νεοναζί να επαναλάβουν στην γειτονιά μας τα αίσχη της περιόδου 2008-2013.
Σε αυτήν την συγκέντρωση θέλουμε να είστε μαζί μας. Δεν μας αξίζει μια υποβαθμισμένη γειτονιά μίσους, ξενοφοβίας, καθημερινής βίας. Μας αξίζει μια γειτονιά ειρηνικής συμβίωσης, αλληλεγγύης και καλύτερης ζωής για όλους και όλες.

Αντιφασιστικός Συντονισμός επιτροπών-πρωτοβουλιών-συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις