Αντιφασιστικό Κάλεσμα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Η δίκη της Χρυσής Αυγής, μπαίνει στην τελική ευθεία

Στην επόμενη φάση της δίκης που θα αρχίσει την ερχόμενη Δευτέρα, θα καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, πρώην μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. 

Οι δικηγόροι των 69 κατηγορουμένων, ζήτησαν να παραστούν στο δικαστήριο οι προστατευόμενοι μάρτυρες και να αποκαλυφθούν τα  στοιχεία τους, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν κινδυνεύουν.

Το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποίησε και η Εισαγγελέας, προτείνοντας στην έδρα να καλέσει τους μάρτυρες να παραστούν στο δικαστήριο. 

Όλοι θυμόμαστε όμως ότι πολλοί μάρτυρες έχουν καταγγείλει εντός της αίθουσας του δικαστηρίου ότι έχουν δεχθεί απειλές. Δυο φίλοι του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, μάρτυρες στη δίκη, δέχθηκαν επίθεση έξω από τον Κορυδαλλό και κατέληξαν στο νοσοκομείο, την πρώτη μέρα της διαδικασίας. 

Η πρόεδρος του δικαστηρίου απέρριψε το αίτημα των Χρυσαυγιτών και κατ΄ επέκταση της Εισαγγελέως, λέγοντας τελικώς ότι οι μάρτυρες θα καταθέσουν με τεχνικά μέσα προς εξασφάλιση  της αποτελεσματικής προστασίας τους από πιθανό εκφοβισμό ή εκδίκηση.  


Καλούμε  όλους τους αντιφασίστες και αντιφασίστριες  να δώσουμε δυναμικό παρόν στην αίθουσα του δικαστηρίου , τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, 9 πμ, στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις