Οι γειτονιές μας ανήκουν στον κόσμο της αλληλεγγύης και του αντιφασισμού



Την Κυριακή 25/2 ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα δέχθηκε επίθεση από τάγμα εφόδου της Χ.Α. με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 5 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και η Ελευθερία Τομπάτζογλου, δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα. Αν για κάποιους δεν αρκεί το μοντέλο της επίθεσης για να πειστούν πως πρόκειται για ενέργεια της εγκληματικής συμμορίας της Χ.Α., οι δράστες φρόντισαν να δηλώσουν με τα συνθήματά τους ευθέως την πολιτική τους ταυτότητα. Παρόλα αυτά τα κυρίαρχα ΜΜΕ επιμένουν να κάνουν πλάτη επί της ουσίας στη δολοφονική δράση της Χ.Α. χαρακτηρίζοντας τους δράστες “ομάδα αγνώστων”, την ώρα που δικηγόροι της Χ.Α. δηλώνουν πως το περιστατικό είναι απλώς ένα ατύχημα και η Χ.Α. κεντρικά σπεύδει να κρατήσει αποστάσεις ακριβώς επειδή φοβάται τις ποινικές ευθύνες των πράξεών της. Δεν περιμέναμε, βέβαια, κάτι διαφορετικό από το σύστημα εξουσίας και τους φασίστες που επενδύουν ιδεολογικά στο φόβο και τον μισανθρωπισμό.

Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται πως η Χ.Α. είναι μια εγκληματική οργάνωση που όσο παραμένει ελεύθερη και ατιμώρητη επιδίδεται σε φασιστικό ακτιβισμό. Από τη μία τέτοιες ενέργειες διεκδικούν χώρο στο εσωτερικό της ίδιας της οργάνωσης που βρίσκεται σε κρίση αλλά και εντός του ευρύτερου φασιστικού και ακροδεξιού χώρου. Από την άλλη δεν μπορούν να αντέξουν πως σε μια γειτονιά που έχουν επενδύσει πολλά για την πολιτική και οργανωτική τους ανάπτυξη, φυτρώνει επίμονα και δυναμικά ο σπόρος της αλληλεγγύης και του αντιφασισμού. Δε μπορούν να δεχθούν την πολιτική τους ήττα τόσο στο επίπεδο δημόσιου λόγου όσο και σ' αυτό του δρόμου. Κι ακόμα περισσότερο δεν αντέχουν το γεγονός πως τέτοιες ενέργειες δε μας φοβίζουν αλλά μας πεισμώνουν και μας ενώνουν ακόμα περισσότερο.

Η Φαβέλα σε όλην την διάρκεια της λειτουργίας της, καρπός μιας αποφασιστικής κίνησης για να μπει φρένο στην φασιστική απειλή στον Πειραιά, έχει καταφέρει να συσπειρώσει ένα ευρύ και νεανικό δυναμικό, λειτουργώντας ανοιχτά και αυτοοργανωμένα, φράζοντας τον δρόμο στους φασίστες. Παρόλες τις επιθέσεις που έχει δεχτεί στο παρελθόν παραμένει ένα οχυρό αντίστασης και αλληλεγγύης σε καιρούς που μπορεί το μαύρο να κυριαρχεί αλλά το βάθος του ουρανού επιμένει να είναι κόκκινο. Με πείσμα κι αποφασιστικότητα, λοιπόν, καλούμαστε να ενισχύσουμε την αντιφασιστική μας δράση και να σταθούμε πλάι πλάι με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της Φαβέλας, για να πάρουν οι χρυσαυγίτες την απάντηση που τους αρμόζει. Παρότι πεισμένοι και πεισμένες για την αναγκαιότητα της οριστικής καταδίκης των ναζί, με απόλυτη σιγουριά γνωρίζουμε πως το δίκιο θα το κρίνει ο δρόμος.

Καλούμε στην αντιφασιστική διαδήλωση την Παρασκευή 2/3 στις 18:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη (έναντι του ηλεκτρικού σταθμού του Πειραιά).


Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις