Στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Όχι οι αγωνιστές του Αντιφασιστικού κινήματος και της Αριστεράς


Αυτό τον Δεκέμβριο, φτάνουν στα δικαστήρια σοβαρές υποθέσεις νεοναζί εγκληματιών. Δύο από τις σημαντικότερες είναι: α) στις 6 Δεκέμβρη η δίκη των 35 «Αυτόνομων Εθνικιστών» για επίθεση που είχαν κάνει σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στο σταθμό Μετρό Πανόρμου το 2010  με δύο τραυματίες, και β) στις 18 Δεκέμβρη η δίκη των δύο Χρυσαυγιτών που δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Πακιστανό μετανάστη Σαχζάντ Λουγκμάν πριν από λίγους μήνες στα Πετράλωνα. Είναι υπόθεση όλων μας να εξασφαλίσουμε με τη μαζική μας κινητοποίηση την καταδίκη των νεοναζί, που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την απόπειρα «θυματοποίησής» τους μετά την πρόσφατη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο.

Την ίδια ώρα, μετά από μηνύσεις φασιστών και συνοδοιπόρων τους, δικάζονται αντιφασίστες και μέλη αριστερών οργανώσεων σε μια πρωτοφανή απόπειρα εκφοβισμού και ποινικοποίησης της αντιφασιστικής γνώμης και δράσης. Η πρώτη τέτοια περίπτωση είναι η δίκη των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη» στις 12 Δεκέμβρη, κατηγορούμενων από τον Ιωάννη Ανδριόπουλο για εγκλήματα «γνώμης». Ο Ανδριόπουλος είναι συνεργάτης βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο ίδιος που κατέθεσε την προσφυγή εναντίον του νόμου για την Ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών. Αμέσως μετά, στις 16 Δεκεμβρίου, δικάζεται ο Θανάσης Κούρκουλας, μέλος της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό», μετά από συκοφαντική μήνυση που κατέθεσε εναντίον του υποστηρικτής των χρυσαυγανακτισμένων του Αγίου Παντελεήμονα το 2009. Ο μηνυτής διαθέτει δυνατή ακροδεξιά φαντασία, αφού «αναγνώρισε» ετεροχρονισμένα στο πρόσωπο του Θ.Κούρκουλα τον «καθοδηγητή» ομάδας ροπαλοφόρων που – σύμφωνα με τη μοναδική δική του μαρτυρία – του επιτέθηκε και του αφαίρεσε προσωπικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και το πτυσσόμενο κλομπ του! 

Οι έωλες αυτές διώξεις, που θα έπρεπε λογικά να έχουν τεθεί ήδη στο αρχείο, τροφοδοτούν την περίφημη «θεωρία των δύο άκρων» που προωθείται από ΜΜΕ και κυβερνητικά στελέχη, επιχειρώντας να εξισώσουν το κίνημα και την αριστερά με τους νεοναζί εγκληματίες. Με την Γκαιμπελική λογική, συκοφάντησε – συκοφάντησε, κάτι θα μείνει, οι φασίστες επιχειρούν να εμφανιστούν ως καλά παιδιά, αδίκως διωκόμενα και θύματα της «ακροαριστερής τρομοκρατίας». Προσπαθούν να θολώσουν το τοπίο και να λειάνουν τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά του κινήματος και της κοινωνίας, που γιγαντώθηκαν μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ανάγκασαν για πρώτη φορά τη δικαστική και εκτελεστική εξουσία να πάρει κάποια πρώτα μικρά και ανεπαρκή μέτρα σε βάρος τους. Την ίδια ώρα κάνουν τις πρώτες απόπειρες να εμφανιστούν ξανά δημόσια, με συγκεντρώσεις μίσους όπως αυτή που έκαναν στις 26 Οκτώβρη στα Γραφεία τους στο σταθμό Λαρίσης και την φιέστα που έχουν εξαγγείλλει στην πλατεία Συντάγματος στις 30 Νοεμβρίου.

Οι προκλήσεις των φασιστών χρειάζεται να ξανακινητοποιήσουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που βγήκαν στους δρόμους από την επομένη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Μέσα κι έξω από τα δικαστήρια, δεν θα ανεχτούμε τη νεκρανάσταση των βρυκολάκων του Χίτλερ και της Χούντας, την απόπειρα συκοφάντησης  του αντιφασιστικού κινήματος και της αριστεράς από τους προφυλακισμένους φασίστες και τους συνοδοιπόρους τους.

Καλούμε στις:

6 Δεκέμβρη, 9 π.μ. στο Εφετείο (Αλεξάνδρας & Λουκάρεως) για να καταδικαστούν οι νεοναζί "Αυτόνομοι Εθνικιστές" για την επίθεση σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Πανόρμου το 2010

12 Δεκέμβρη, 9 π.μ. στην Ευελπίδων, για την αθώωση των δημοσιογράφων της εφημερίδας "Εργατική Αλληλεγγύη"

16 Δεκέμβρη, 9 π.μ. στην Ευελπίδων, για την αθώωση του μέλους της Κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό" Θανάση Κούρκουλα

18 Δεκέμβρη, 9 π.μ. στο Εφετείο (Αλεξάνδρας & Λουκάρεως), για να καταδικαστούν οι Χρυσαυγίτες δολοφόνοι του Σαχζάντ Λουγκμάν στα Πετράλωνα


Αντιφασιστικός Συντονισμός επιτροπών-πρωτοβουλιών-συλλογικοτήτων Αθήνας - Πειραιά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις