Τσακίστε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής! Ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο!

Το Σάββατο 1/2 αντιφασιστικές συλλογικότητες και δικτυώσεις βρεθήκαμε στο δρόμο απέναντι και σε αντιπαράθεση με μια άμαζη σύναξη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αποτέλεσμα και τα δύο της διαρκούς, συντονισμένης, δυναμικής και μαζικής παρουσίας μας στο δρόμο όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ωστόσο, η διάλυση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης από την αστυνομία, το όργιο καταστολής που ακολούθησε στο Μοναστηράκι, οι συλλήψεις, ο άγριος ξυλοδαρμός και η δίωξη του συλληφθέντα πολιτικού πρόσφυγα Σ. Γκιονκούρ από τους εντεταλμένους κρατικούς υπαλλήλους της ακροδεξιάς κυβέρνησης, αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά πως απέναντι μας δεν έχουμε μόνο τους φασίστες. Όπως κάθε κομμάτι της κοινωνίας που αντιστέκεται το αντιφασιστικό κίνημα έρχεται αντιμέτωπο με αυξημένη καταστολή από την πλευρά κυβέρνησης και κράτους.

Και όλα αυτά ενώ η φασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με τη πλήρη προστασία της αστυνομίας, και όχι μόνο εξελίχθηκε σε πορεία, αλλά αποτέλεσε και αφορμή ώστε να ανακοινωθεί ο νέος σχεδιασμός της νεοναζιστικής ΧΑ.

Καμία αυταπάτη, κανένας εφησυχασμός...Η κυβέρνηση και το πολιτικό προσωπικό του κράτους επιχειρούν νέα απόπειρα συμβιβασμού με τη ΧΑ προσπαθώντας παράλληλα να κλιμακώσουν την καταστολή απέναντι σε όποιον αντιστέκεται.

Σε αυτές τις συνθήκες το αντιφασιστικό κίνημα προτάσσει τη συνεχή επαγρύπνηση, την μαζική και ενωτική κινητοποίηση τη συνεχή παρέμβαση για να χτυπηθεί ο φασισμός και όσοι τον στηρίζουν από τα θεμέλιά του.

· Ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο

· Έξω οι νεοναζί και τα τάγματα εφόδου από τις γειτονιές μας

· Καμιά εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό

· Στο δρόμο σπάμε την κρατική τρομοκρατία

Η αλληλλεγγύη είναι το όπλο μας.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών – Πρωτοβουλιών - Συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά

Σχόλια

  1. Για μία ακόμη φορά, όμως, δείξαμε ότι χρειάζεται να διανύσουμε ...πολύ δρόμο, ώστε το αντιφασιστικό κίνημα να δράσει ...σοβαρά και να πραγματοποιήσει ...σοβαρές συγκεντρώσεις, παίρνοντας ...σοβαρή μορφή και οι αγώνες του, με την μαζικότητα που αρμόζει...
    Με την ...σπασμωδική, ανοργάνωτη επίθεση λίγων προς τις φασιστικές δυνάμεις καταστολής, το μόνο που μπορούμε να καταφέρουμε είναι να οπισθοχωρούμε άτακτα και παράλληλα να ...απομακρύνουμε με αυτόν τον τρόπο τον λεγόμενο "άμαχο" πληθυσμό των συγκεντρώσεων και των πορειών, που ουσιαστικά αποτελεί τη μάζα και την μεγάλη δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος.
    Επιτέλους, ας οργανωθούμε σοβαρά σε όλα τα επίπεδα και ας δούμε την ουσία της δράσης μας κατά των αγράμματων και ανθρωποειδών της χα! Μέχρι την επιστροφή της εκεί που βρισκόταν πάντα, στο χρονοντούλαπο της μισάνθρωπης ιστορίας της, και με τα "πρόβατα" που ταϊζει να της έχουν γυρίσει την πλάτη!.. Άντε, γιατί θέλει δουλειά πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις