18Σ - 8Ν: Κινητοποιήσεις στον 1 χρόνο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα - Πανευρωπαϊκή Μέρα Αντιφασιστικής Δράσης



18Σ - 8Ν

Η ακροδεξιά και οι νεοναζί απειλούν

Εμείς απαντάμε

Από την Γαλλία ως την Ουκρανία NO PASARAN!


Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2014 – Κινητοποιήσεις στον 1 χρόνο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Σάββατο 8 Νοέμβρη 2014 – Πανευρωπαϊκή Μέρα Αντιφασιστικής Δράσης και κινητοποιήσεων 

Από την Γαλλία ως την Ουκρανία NO PASARAN! Αυτό ήταν το μήνυμα-απόφαση της πρώτης πανευρωπαϊκής συνάντησης αντιφασιστικών συλλογικοτήτων που έγινε στην Αθήνα(Σχολή Καλών Τεχνών) 11-13 Απρίλη.

32 συλλογικότητες από 20 ευρωπαϊκές χώρες στη συνάντηση αυτή αποφάσισαν επίσης  μια πανευρωπαϊκή μέρα αντιφασιστικής δράσης το Σ/Κ 8 & 9 Νοέμβρη 2014 με στόχο σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, περισσότερες πόλεις αυτές τις ημερομηνίες να ακουστεί δυνατά και καθαρά η φωνή των λαών και του αντιφασιστικού κινήματος.

Η επιλογή της ημερομηνίας δεν ήταν τυχαία. Η 9η Νοέμβρη έχει οριστεί σαν η παγκόσμια μέρα κατά του φασισμού και του αντισημιτισμού με αφορμή την ιστορική μνήμη του πογκρόμ των Ναζί του Χίτλερ την νύχτα 8 προς 9/11/38 σε βάρος του εβραϊκού πληθυσμού της Γερμανίας που έμεινε στην ιστορία ως η Νύχτα των Κρυστάλλων.

Στις 8-9 Νοέμβρη είναι το πρώτο πανευρωπαϊκό ραντεβού.

Θα προηγηθούν οι κινητοποιήσεις στις 18 Σεπτέμβρη ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Π.Φύσσα από τα δολοφονικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Το Σάββατο 8 Νοέμβρη θέλουμε να δείξουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και  σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης ότι το αντιφασιστικό κίνημα είναι η μεγάλη πλειοψηφία. Ότι δεν θα χαρίσουμε τις ελευθερίες και τις κατακτήσεις δεκαετιών στους εχθρούς της ελευθερίας και σε όσους μισούν την διαφορετικότητα των ανθρώπων.

Απευθύνουμε ένα πλατύ ενωτικό κάλεσμα σε όλες τις συλλογικότητες του κινήματος και σε ανένταχτους-ες για συμμετοχή σε αυτές τις κινητοποιήσεις.

Στην αντιφασιστική συνέλευση του αντιρατσιστικού φεστιβάλ Αθήνας το Σάββατο 5 Ιουλίου στην Πανεπιστημιούπολη Ιλισίων στις 8.30μμ και στην ανοικτή πλατιά σύσκεψη την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου στο στέκι Μεταναστών(Τσαμαδού 13) στις 7.30μμ θα συζητήσουμε αναλυτικά ιδέες και προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση αυτών των δράσεων.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ επιτροπών-πρωτοβουλιών-συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά

email: antifasistikos.syntonismos@gmail.com


Τηλ.: 6976436302 – 210 3813928 – 210 3306286

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις