Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ! Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης στη Νίκαια



Σάββατο 27 Σεπτέμβρη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας 
(Π. Τσαλδάρη 10)

19.00: Συζήτηση με το Λεωνίδα Βατικιώτη (infowar) για το ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε και το φασιστικό φαινόμενο στην Ελλάδα


21.00: προβολή του ντοκιμαντέρ της δημοσιογραφικής ομάδας του infowar «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.»

συμφώνησε στο ξεπούλημα της Αγροτικής στην Πειραιώς, στήριξε δηλαδή τα συμφέροντα του τραπεζίτη Σάλα

συμφώνησε στο πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, γύρω από το οποίο αναπτύχθηκε ένα μαζικό κίνημα που θα μπορούσε να ανατρέψει την κυβέρνηση (η Χρυσή Αυγή δεν το στήριξε – γιατί άραγε;;)

συμφώνησε στη συντήρηση του ιδρύματος Λάτση με δημόσιο χρήμα

συμφώνησε καταρχήν στην πώληση νησιών σε ιδιώτες

ζήτησε τη διεύρυνση των φοροαπαλλαγών στους εφοπλιστές. Των εφοπλιστών που τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν βγάλει καθαρά 175 δισ. $, που δεν φορολογούνται, που κατασκευάζουν τα καράβια τους στο εξωτερικό

στηρίζει το Μπόμπολα και την El Dorado Gold στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική

στήριξε με επίσημη ανακοίνωσή της το βιομήχανο Μάνεση της Χαλυβουργίας όταν ήθελε να επιβάλει στους εργαζόμενούς του εκ περιτροπής εργασία – δηλαδή να δουλεύουν 1-2 μέρες τη βδομάδα και να παίρνουν 300 €

συμφώνησε στην εκλογή του Σταυρίδη (μαζί με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) στο ΤΑΙΠΕΔ, στο όργανο δηλαδή μέσω του οποίου ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία σε ελληνικά και ξένα «αρπακτικά»

ψήφισε αρνητικά για την περεταίρω διερεύνηση της «λίστας Λανγκάρντ»

εναντιώθηκε σε κάθε απεργία (πχ στο ΜΕΤΡΟ, στους εργολαβικούς υπαλλήλους του ΑΠΘ που απεργούσαν γιατί ο εργοδότης τους χρωστούσε δεδουλευμένα 6 μηνών) στηρίζοντας κάθε βιομήχανο και εργοδότη. Αυτή που υποτίθεται ότι νοιάζεται για τον Έλληνα εργαζόμενο, δεν συμμετείχε ποτέ και σε κανέναν αγώνα που έχει δώσει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές.

Επιτέθηκε σε μετανάστες, αριστερούς, αναρχικούς (όμως σε κανέναν τραπεζίτη, σε κανέναν εργοδότη που απολύει και μειώνει μισθούς – γιατί άραγε;) δολοφόνησε τον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα και τον Πακιστανό εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν.

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα για την υποτιθέμενη αντισυστημικότητα της Χρυσής Αυγής. Και υπάρχουν πολλά περισσότερα, αν ψάξει κανείς έστω και λίγο.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιαστεί ως «αντιφασιστική», κλείνοντας μερικούς χρυσαυγίτες στη φυλακή. Πρόσφατα όμως αποκαλύφθηκε ότι οι χρυσαυγίτες βουλευτές έπαιρναν «γραμμή» για το τι θα ψηφίσουν μέσα στη Βουλή από το Μπαλτάκο, μέχρι πρότινος δεξί χέρι του Σαμαρά! Να πόσο «αντισυστημικοί» είναι οι φασίστες! Τους λέει τι θα ψηφίσουν η ΝΔ! Από την άλλη, η αποκάλυψη αυτή μας έδειξε και κάτι άλλο: η κυβέρνηση έχει στενές πολιτικές σχέσεις με τους φασίστες και ούτε μπορεί αλλά ούτε θέλει να αντιμετωπίσει το φασισμό. Η Χρυσή Αυγή  λειτουργεί σαν μια δύναμη στήριξης του συστήματος. Αποπροσανατολίζει τα λαϊκά στρώματα από αυτούς που πραγματικά ευθύνονται για τα προβλήματά τους (για την ανεργία πχ οι χρυσαυγίτες κατηγορούν τους μετανάστες και, στρέφοντας την προσοχή αλλού, αφήνει στο απυρόβλητο τους πραγματικούς υπεύθυνους, δηλαδή την Τρόικα, την κυβέρνηση και τους εργοδότες) και με τα Τάγματα Εφόδου επιτίθεται στο κίνημα, επιτίθεται σε όσους αντιστέκονται στη μνημονιακή βαρβαρότητα, κάνοντας στην ουσία τη βρώμικη δουλειά.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι το φασισμό δεν μπορεί να τον καταπολεμήσει καμιά κυβέρνηση.Καταλαβαίνουμε επίσης ότι ο αγώνας μας ενάντια στο φασισμό γίνεται ταυτόχρονα με τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, ενάντια δηλαδή στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στη φοροληστεία. Καταλαβαίνουμε δηλαδή ότι για να τσακίσουμε το φασισμό πρέπει να τσακίσουμε μαζί με αυτόν το σύστημα που τον γεννά και τον τρέφει.

Η Πρωτοβουλία μας συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη. Οι σχεδόν 10.000 διαδηλωτές στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτέμβρη, μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό σταθμό στην πάλη που δίνουμε ενάντια στο φασισμό. Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων διοργανώνουμε κι εμείς,συζήτηση με το Λεωνίδα Βατικιώτη και προβολή του αποκαλυπτικού ντοκιμαντέρ της δημοσιογραφικής ομάδας του infowar «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.».  

Το φασισμό θα τον αντιμετωπίσουμε μόνο μέσα από μαζικούς και ενωτικούς αγώνες! Μόνο η δική μας δράση, μόνο η δράση του αντιφασιστικού κινήματος μπορεί να στείλει το φασισμό εκεί ακριβώς που του αξίζει: στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις