Σάββατο 21 Μάρτη: Διαδηλώσεις - 12:00 στην πλ. Κλαυθμώνος & 16:00 στα Προπύλαια


12 το μεσημέρι, πλ. Κλαυθμώνος: Συγκέντρωση με χάπενινγκ και καλλιτεχνικά δρώμενα & πορεία στη Βουλή Δικαιοσύνη για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες Αξιοπρεπής ζωή για όλους και όλες.

Το Σάββατο 21 Μάρτη, παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού, σε πολλές χώρες διεθνώς, και στην Ελλάδα, κινητοποιούμαστε ενάντια στο ρατσισμό και τις διακρίσεις σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων. Στην Αθήνα, από τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος, δεκάδες αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές, μεταναστευτικές και προσφυγικές οργανώσεις, κινήσεις δικαιωμάτων, σωματεία εργαζομένων και κινηματικές συλλογικότητες, σας καλούμε σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο-συναυλία αντίστασης και αλληλεγγύης για Δικαιοσύνη στους μετανάστες και τους Πρόσφυγες, αξιοπρεπή ζωή για όλους και όλες.


Τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων, εμπεδώθηκε με χίλιους τρόπους, νόμους και μέτρα το δόγμα της «αποτροπής εισόδου» των προσφύγων και των μεταναστών στη βάση της απάνθρωπης λογικής «να κάνουμε στους μετανάστες τον βίο αβίωτο». Χτίστηκαν φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης, πνίγηκαν χιλιάδες αθώοι άνθρωποι στο αιγαίο, δεκάδες χιλιάδες παιδιά μεταναστών αποκλείστηκαν από την ΠΡΌΣΒΑΣΗ σε στοιχειώδη δικαιώματα όπως της ιθαγένειας στον τόπο που γεννιέσαι και σπουδάζεις. Πρόσφυγες πολέμου αντιμετωπίστηκαν ως «λαθρομετανάστες» και στερήθηκαν του δικαιώματος της αναγνώρισης της προσφυγικής τους ιδιότητας, μετανάστες έγιναν σε μια νύχτα «παράνομοι» γιατί δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα ένσημα για ανανέωση των αδειών παραμονής τους. Παρ” όλα αυτά, οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται και θα συνεχίζονται όσο θα υπάρχουν πόλεμοι, δικτατορικά καθεστώτα και εξαθλίωση που οι μεγάλες δυνάμεις με τη συμμετοχή όλων των μέχρι τώρα κυβερνώντων και στην Ελλάδα, συντηρούν και ανέχονται σε κάθε μεριά του πλανήτη.

Με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων μετατοπίστηκε από το φόβο του εξαναγκασμού στις πολιτικές της μνημονιακής εξαθλίωσης, της καταστολής και της στέρησης δικαιωμάτων στην ελπίδα της σύγκρουσης με αυτές, στη βάση των αναγκών της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Ανάμεσά τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που διεκδικήσαμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε την αλλαγή των ρατσιστικών νόμων και πολιτικών, στα πλαίσια μιας κοινωνίας ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, αναγνώρισης βασικών κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων για όλους. Ντόπιοι και μετανάστες, ενώνουμε ξανά τη φωνή μας και απαιτούμε από τη νέα κυβέρνηση την πλήρη ανατροπή του ρατσιστικού και κατασταλτικού οπλοστασίου όπως το γνωρίσαμε ως τώρα. Πρόκειται για μια κυβέρνηση που έχει ξεκινήσει να κάνει κάποια πρώτα σημαντικά βήματα για το ξήλωμα του ρατσιστικού πουλόβερ. Γνωρίζουμε πως δεν μπορούν να φτιάξουν όλα από τη μια μέρα στην άλλη, όμως την ίδια ώρα ξέρουμε καλά πως τίποτα δεν πρόκειται να γίνει αν δεν εντείνουμε εμείς τον αγώνα μας για να γκρεμιστεί ολόκληρο το θεσμικό ρατσιστικό πλέγμα εδώ και τώρα. Δεν έχουμε υπομονή να περιμένουμε με τους μήνες για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων που κοστίζουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές, ούτε πρόκειται να συναινέσουμε στην εξαίρεση κάποιων κατηγοριών παιδιών μεταναστών από το δικαίωμά τους στην ιθαγένεια. Απαιτούμε το γκρέμισμα του φράχτη στον Έβρο και το σταμάτημα των δολοφονιών στα σύνορα της ευρώπης – φρούριο. Ζητάμε άσυλο για κάθε πρόσφυγα που ζει στη χώρα και δυνατότητα μετακίνησης και εγκατάστασης σε άλλες χώρες της ΕΕ για όσους το επιθυμούν.

Διεκδικούμε μια νέα διαδικασία νομιμοποίησης που θα καλύπτει χιλιάδες μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα και φοβούνται κάθε μέρα που περνάει όταν πηγαίνουν στη δουλειά, ή όταν βγαίνουν από το σπίτι για να ψάξουν για δουλειά. Και τέλος ενισχύουμε τον αντιφασιστικό αγώνα απέναντι στη θηριωδία της δολοφονικής Χρυσής Αυγής, που σε μερικές εβδομάδες αντιμετωπίζει μια δίκη βασισμένη σε δολοφονίες μεταναστών και αντιφασιστών, και εκατοντάδες ρατσιστικές επιθέσεις από τα τάγματα εφόδου της, με στόχο να σκορπίσουν το φόβο σε γειτονιές και πόλεις της χώρας. Καμία ανοχή, καμία συμπόνια για τους δολοφόνους νεοναζί.

Για όλους αυτούς τους λόγους, σας καλούμε να ενώσετε τη φωνή σας μαζί μας το Σάββατο 21 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Για να διεκδικήσουμε μαζί, όλα αυτά που έκλεψαν σε όλους μαζί και στον καθένα ξεχωριστά, στα χρόνια της κρίσης, των μνημονίων και της λιτότητας. Δικαιοσύνη για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και μια ζωή με αξιοπρέπεια και ελευθερία για όλους και όλες.

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ     

(Μέχρι στιγμής καλούν: Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά, Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», Anti-Nazi Zone – YRE, Κίνηση Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος, Αφγανική Κοινότητα Ελλάδας, Σύλλογος Μαροκινής Κοινότητας, Οργάνωση Ενωμένων Αφρικανών γυναικών, Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν,ASANTE, Σύριοι Πρόσφυγες του Συντάγματος, Ένωση Φιλιππινέζων Μεταναστών KASAPI, Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των Λαών Ελλάδας – Τουρκίας, Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων)


_____________________________


Αντιφασιστική συγκέντρωση, Σάββατο 21/3, στα Προπύλαια στις 16:00Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες
Να φράξουμε το δρόμο στους φασίστες

Εδώ και κάποιες μέρες η Χρυσή Αυγή έχει εξαγγείλει για τις 21 Μάρτη στις 19:00 ανοιχτή συγκέντρωση ενάντια στους μετανάστες έξω από τα γραφεία της στον σταθμό Λαρίσης.
Πρόκειται για μια πρωτοφανή πρόκληση. Οι Χρυσαυγίτες επιδιώκουν να οργανώσουν για πρώτη φορά την δική τους ρατσιστική, ναζιστική φιέστα στην παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού και ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας.
Είναι προφανές πως όσο πλησιάζει η λήξη του ορίου αποφυλάκισης του αρχηγού και των άλλων στελεχών η ΧΑ προσπαθεί να ανασυντάξει τις δυνάμεις της πολιτικά και στον δρόμο. Παράλληλα επιχειρεί να ξανά ορθώσει το ανάστημα της ως ο βασικός εχθρός του κινήματος και να τρομοκρατήσει πρόσφυγες, μετανάστες και αντιρατσιστές που εκείνη την ημέρα θα διαδηλώνουν στο κέντρο της πόλης.
Δεν θα τους το επιτρέψουμε.
Καταγγέλλουμε επίσης τη ΝΕΡΙΤ η οποία παρουσίασε την συνέντευξη τύπου της ΧΑ για το θέμα, ένα ρατσιστικό παραλήρημα διάρκειας μιάμισης ώρας με πρωταγωνιστή τον Ηλία Παναγιώταρο. Ελπίζουμε να ξεμπερδέψουμε όσο το δυνατόν συντομότερα και με αυτό το έκτρωμα και να πάει μαζί με τους νεοναζί που τόσο απροκάλυπτα στηρίζει εκεί που πραγματικά ανήκει, στον σκουπιδοντενεκιέ της Ιστορίας.
Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά που στις 21 Μάρτη συμμετέχει στην αντιρατσιστική συγκέντρωση και πορεία προς την βουλή στις 12:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος θα συνεχίσει προς τα γραφεία της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής με σημείο ανασύνταξης στις 16:00 στα Προπύλαια.
Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλες τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες να πράξουν το ίδιο ώστε να δώσουμε μια ενωτική, μαζική και μαχητική απάντηση στην πρόκληση των νεοναζί.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις