Αντιφασιστική συγκέντρωση, Παρασκευή 8 Απρίλη, 5μμ, Πλατεία Κοραή στον Πειραιά, ενάντια στη συγκέντρωση μίσους της Χρυσής Αυγής

Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής καλεί για άλλη μια φορά σε συγκέντρωση ρατσιστικού μίσους εναντίον των προσφύγων και των μεταναστών/ριων, με τίτλο “ενάντια στην Ισλαμοποίηση του Πατρίδας μας”, στα Γραφεία-ορμητήρια τους στην εκκλησία του Αγ.Κωνσταντίνου. 

Στοχοποιεί για άλλη μια φορά, εκείνους τους ανθρώπους που στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες στον Πειραιά και που το τελευταίο διάστημα δέχονται την μεγαλύτερη επίθεση από την κυβέρνηση, το κράτος και τα ΜΜΕ, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαμορφώσουν τους όρους δυσφήμισης των προσφύγων, ώστε να εκκενώσουν το λιμάνι. 

Μετά την ψήφιση της συμφωνίας της ντροπής μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, που νομιμοποιεί την κράτηση των προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, καθιστά την Ελλάδα τη χώρα εκείνη που πρώτη κατέλυσε τη Συνθήκη της Γενεύης προχωρώντας σε μαζικές απελάσεις μεταναστών/ριων, ήδη από την Περασμένη Δευτέρα. Μετά την ευθεία περιστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η καταστρατήγηση του δικαιώματος στο άσυλο, όπου ήδη διεθνείς οργανισμοί και ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν καταδικάσει ως απαράδεκτη και αντιανθρωπιστική. Μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα πέτυχε μια “διπλωματική νίκη”, όταν πρωταγωνιστεί σε ανταλλαγές ανθρώπων, απελάσεις, κλειστά σύνορα, φράχτες, συρματοπλέγματα, φυλακές προσφύγων.
Έρχεται η Χρυσή Αυγή να βάλει το κερασάκι στην τούρτα στη ρατσιστική δυστοπία της περιόδου, που ήδη έχει διαμορφώσει η Ευρώπη και η Κυβέρνηση. Επί της ουσίας, εξυπηρετεί για άλλη μια φορά τα σχέδια αποτροπής και καταστολής που απεργάζονται οι “από πάνω”.

Σε πείσμα αυτής της δυστοπίας, υπάρχει και ο δικός μας κόσμος, εκείνος που ξεδιπλώνεται στις πλατείες και στις γειτονιές. Ο κόσμος της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της αυτοοργάνωσης, όπου απέναντι στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να “εξαφανίσει” τους πρόσφυγες σε απομονωμένα και μεγάλα κέντρα κράτησης, εμείς διεκδικούμε την ορατότητα τους στη πόλη, διεκδικούμε ίσα δικαιώματα και ανθρώπινους ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας. 


Με αυτήν την έννοια, οι εκβιασμοί της Κυβέρνησης προς τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Λιμάνι, λέγοντάς τους ότι όσοι μείνουν εκεί δεν θα έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση για άσυλο είναι ακόμη ένας τρόπος στην προσπάθεια που κάνει η ίδια να τους κάνει αόρατους. Είναι οι ίδιοι πρόσφυγες εκείνοι που αρνούνται να εγκαταλείψουν το λιμάνι, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα τους στείλουν σε στρατόπεδα όπως της Χίου και αλλού. Ενώ όταν μόλις πρόσφατα κάποιοι δέχτηκαν να μεταφερθούν από τον Πειραιά στα στρατόπεδα του Κατσικά στα Γιάννενα ή στη Μαλακάσα, αρνήθηκαν να κατέβουν από τα πούλμαν μόλις αντίκρισαν ότι αυτοί οι χώροι αντί για ανοιχτοί ήταν κλειστοί με φρουρούς στις εισόδους και πρόχειρες σκηνές.

Οφείλουμε να μην αφήσουμε απροστάτευτους τους πρόσφυγες απέναντι στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, να περιφρουρήσουμε το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης που χτίσαμε μαζί με τους πρόσφυγες, να ηγεμονεύσουνε οι δικές μας αξίες. 

Να εκπέμψει η λάμψη της ισότητας και της ελευθερίας, απέναντι στο σκοτάδι του μίσους και του ρατσισμού. 

Καλούμε τους αντιφασίστες/ριες, τους τοπικούς συλλόγους, τους φορείς, τα εργατικά σωματεία του Πειραιά, να υπερασπιστούν το δικαίωμα των προσφύγων, να επιλέγουν πώς και που θέλουν να ζήσουν. Να σταθούν στο πλευρό τους, απορρίπτοντας εν τη γένεσει της, οποιαδήποτε κατασταλτική μεθόδευση εκκένωσης του λιμανιού από το κράτος.

Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι στον Πειραιά. 

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι ανεπιθύμητοι! 

Καλούμε σε Αντιφασιστική συγκέντρωση, Παρασκευή 8 Απρίλη, 5μμ, Πλατεία Κοραή, ώστε να ματαιώσουμε την συγκέντρωση μίσους των νεοναζί.


Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις