ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΠΡΙΛΗ – 2 μμ Λεωφ. Αλεξάνδρας & Κηφισίας

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΠΡΙΛΗ – 2 μμ Λεωφ. Αλεξάνδρας & Κηφισίας

Την Παρασκευή 31 Μάρτη το μεσημέρι στην περιοχή των Αμπελοκήπων, γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη βάναυσης και θρασύδειλης επίθεσης από τάγμα εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που έστειλε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένο τον 24χρονο φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών Αλέξη Λάζαρη που εκείνη την ώρα επέστρεφε από το Πανεπιστήμιο στο σπίτι του.

Οι δολοφόνοι Χρυσαυγίτες που λυμαίνονται την περιοχή λόγω της ύπαρξης των κεντρικών γραφείων της ΧΑ στην οδό Μεσογείων, επιτέθηκαν στον φοιτητή επειδή δεν ταίριαζε το παρουσιαστικό του στα ναζιστικά πρότυπα. Το σπάσιμο της τζαμαρίας του βιβλιοπωλείου της Χρυσής Αυγής την ίδια μέρα φάνηκε ότι ήταν αρκετό ώστε οι φασίστες να επιτεθούν σε έναν άγνωστο φοιτητή, θέλοντας απλά και μόνο να επιβάλουν τον φόβο, την τρομοκρατία και να αποδείξουν πως η συγκεκριμένη γειτονιά τους ανήκει. Στην επίθεση αυτή συμμετείχε ο Χρυσαυγίτης Χρήστος Ζέρβας , ο οποίος είναι μετακλητός υπάλληλος του νεοναζιστικού κόμματος στο γραφείο του Μιχαλολιάκου στην Βουλή, υπέυθυνος ασφαλείας των γραφείων της Κεντρικής Διοίκησςη της ΧΑ στην Μεσογείων, γραμματέας της ΧΑ στους Αμπελόκηπους και ιδιοκτήτης της καφετέριας Bristol, όπου συχνάζουν ομοϊδεάτες του και λειτουργεί ως ορμητήριο φασιστικών επιθέσεων στην περιοχή.

Αυτή η καφετέρια σε συνδυασμό με την ύπαρξη και μόνο των γραφείων - γιάφκας των φουσκωτών της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων, αποτελεί μόνιμο κίνδυνο για τους κατοίκους της περιοχής και για όποιον δεν συνάδει με την ναζιστική ιδεολογία τους. Η μόνη λύση για να ζουν με ασφάλεια οι πολίτες, είναι να κλείσουν εδώ και τώρα και μια για πάντα τα γραφεία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και να καταδικαστεί η ηγεσία της στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μιας δίκης, που για την καθυστέρηση της, φέρει βαρύτατες ευθύνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εκτός των άλλων συνεχίζει να αντιμετωπίζει τη ΧΑ ως “νόμιμο κόμμα” όταν βουλευτές της φωτογραφίζονται με τον Κασιδιάρη και τον Παππά στο Καστελόριζο.Σαν αντιφασιστικό αντιρατσιστικό κίνημα, εμπνεόμαστε από τις πρόσφατες νικηφόρες αντιρατσιστικές μάχες που δόθηκαν για την ματαίωση για πρώτη φορά της ετήσιας φασιστοσύναξης στην πλατεία Ρηγίλλης για τα Ίμια, το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Μυτιλήνη, από τον αγώνα των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης ώστε να μην κατέβει ναζιστικό ψηφοδέλτιο, την δικαστική νίκη του δημάρχου της Πάτρας Πελετίδη ενάντια στην ΧΑ και από την τελική -πάρα τις όποιες αντιδράσεις- υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν θα εξοικειωθούμε με την αύξηση των θυμάτων από επιθέσεις της Χρυσής Αυγής. Δεν θα περιμένουμε έναν νέο Παύλο Φύσσα ή Σαχτζάτ Λουγκμάν.

Κλιμακώνουμε την αντιφασιστική πάλη, τον ενωτικό αγώνα ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, στις γειτονιές μας, στους χώρους εργασίας, τα σχολεία και τις σχολές, διαμορφώνοντας μια νέα καθημερινότητα όπου οι φασίστες δεν θα έχουν ζωτικό χώρο ύπαρξης.


Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους τοπικούς φορείς και συλλογικότητες του 7ου διαμερίσματος και καλούμε σε ένα μαζικό μαχητικό και ενωτικό συλλαλητήριο το Σάββατο 8 Απρίλη στις 2μμ στον στην συμβολή των οδών Αλεξάνδρας & Κηφισίας

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τηλ. επικοινωνίας 6976436302 – 210 3306286 – 210 3813928
antifasistikos.syntonismos@gmail.com


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις