Αντιφασιστική Συνέλευση Τρίτη 6/6 - 6.30μμ

Αντιφασιστική Συνέλευση για την συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση στις 17 Ιουνίου

Τρίτη 6/6 /6.30μμ/ Τσαμαδού 13

Ούτε στον Ασπρόπυργο, ούτε πουθενά!




Τα τελευταία χρόνια οι μετανάστες εργάτες γης της περιοχής Ασπρόπυργου-Γκορυτσάς δέχονται οργανωμένες ρατσιστικές δολοφονικές επιθέσεις από οµάδες φασιστών, με την “ανοχή” του τοπικού αστυνομικού τμήματος και την στάση του Δήμου Ασπρόπυργου, ο οποίος δεν παρεμβαίνει για να σταματήσουν αυτές οι εγκληματικές δράσεις, αλλά αντίθετα τις στηρίζει.

Οι ομάδες αυτές επιτίθενται με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, χρησιμοποιώντας σιδερογροθιές και ρόπαλα. Το αποκορύφωμα αυτών των επιθέσεων έγινε στις 13 Μάη στους δρόµους της Γκορυτσά Ασπροπύργου, όπου πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική διαδήλωση από αντιρατσιστικές και πολιτικές συλλογικότητες για να καταγγείλει τα περιστατικά και να “σπάσει” η φασιστική τρομοκρατία που επικρατεί στην περιοχή. Σε αυτήν την πορεία, υπήρχε φασιστική ομάδα η οποία παρενοχλούσε από την αρχή την αντιφασιστική συγκέντρωση και πετούσε πέτρες. Η αστυνομία όχι µόνο δεν προσήγαγε ούτε έναν από αυτήν την ομάδα αλλά της επέτρεψε να κινείται και να παρενοχλεί διαρκώς την πορεία. Ενώ στο τέλος της κινητοποίησης, έγινε επίθεση των ΜΑΤ µε γκλοµπ και χειροβοµβίδες κρότου λάμψης κατά των αντιφασιστών διαδηλωτών, την στιγμή που δεχόντουσαν επίθεση από τους φασίστες.

Για να δώσουμε τέλος στην φασιστική τρομοκρατία στην Γκορυτσά Ασπρόπυργου, αλλά και σε κάθε άλλη περιοχή που αναπτύσσεται η εγκληματική δράση των φασιστών καλούμε πολιτικές συλλογικότητες, φορείς, αντιρατσιστικές συλλογικότητες σε ανοιχτή συνέλευση την Τρίτη 6/6 στις 6.30 μμ στην Τσαμαδού 13 στα Εξάρχεια για την οργάνωση της συμμετοχής μας στην αντιφασιστική διαδήλωση που καλείται στις 17 Ιουνίου στον Ασπρόπυργο.


Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις