Αύριο συνέντευξη τύπου για την Αντιφασιστική Διεθνιστική Συγκέντρωση


Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου για την Αντιφασιστική Διεθνιστική Συγκέντρωση. Τετάρτη 24/1, στις 12 μ., ΕΚΑ (Εργατικό Κέντρο Αθήνας), 3ης Σεπτεμβρίου 48 Β, αίθουσα ΔΣ, 6ος όροφος. 

Οι συλλογικότητες που υπογράφουμε σας καλούμε όλες και όλους την Τετάρτη 24/1 σε Συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την Αντιφασιστική/Διεθνιστική κινητοποίηση, που οργανώνουμε. 
Με αφορμή τα γεγονότα στα Ίμια τον Γενάρη του 1996 η Χρυσή Αυγή οργανώνει κάθε χρόνο μια πανελλαδική φασιστοσύναξη στο μνημείο των Ιμίων που βρίσκεται πάνω στην πλατεία Ρηγίλλης. Πρόκειται για μια συγκέντρωση που στοχεύει στην συσπείρωση και επίδειξη δύναμης από την μεριά των νεοναζί που συνήθως ακολουθείται από πογκρόμ σε βάρος μεταναστών και αντιφασιστών. 
Αυτή η θλιβερή ωστόσο παράδοση έλαβε τέλος τα τελευταία χρόνια χάρη στην συντονισμένη και ενωτική δράση του Αντιφασιστικού Κινήματος. Μέσα από την επιτυχημένη κινητοποίηση μας η χρυσαυγίτικη εθνικιστική φιέστα στην Πλατεία Ρηγίλλης πέρυσι ματαιώθηκε και μεταφέρθηκε κακήν κακώς στα γραφεία τους στην οδό Μεσογείων όπου και πραγματοποιήθηκε μια θλιβερή και άμαζη φασιστοσύναξη. 
Φέτος θα διαδηλώσουμε ξανά. Τούρκοι, Κούρδοι και Έλληνες θα στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα διεθνισμού, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών ενάντια στις εθνικιστικές υστερίες, τον φασισμό, τους πολέμους και τον ιμπεριαλισμό. Γιατί μόνο οι κοινοί αγώνες των λαών μας μπορούν να αποτρέψουν νέα Ίμια. Μπορούν να δώσουν ένα τέλος στον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό. 
Σε μια περίοδο που η δίκη της υπόδικης συμμορίας μπαίνει στην τελική ευθεία η ΧΑ επιχειρεί να ξεπεράσει τα σοβαρά εσωτερικά της προβλήματα και να ισορροπήσει ανάμεσα σε μια δήθεν σοβαρή και νόμιμη πολιτική δύναμη όπως την θέλει μερίδα του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου και σε μια εγκληματική οργάνωση ταγμάτων εφόδου κατά τα πρότυπα των χιτλερικών SA και SS όπως πραγματικά είναι. Δεν εφησυχάζουμε για την δράση και την επίδραση της φασιστικής συμμορίας. 
Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την προβολή της ΧΑ από την κρατική τηλεόραση, την κοινή παρουσία κυβερνητικών στελεχών και χρυσαυγιτών βουλευτών σε Καστελόριζο, Ρω και Στρογγυλή, για την ανοχή στην δράση της και στην διαπλοκή της με τους μηχανισμούς καταστολής.
Το φασισμό θεριεύουν η ρατσιστική-ξενοφοβική αντιμετώπιση των προσφύγων και μεταναστών, ο εθνικισμός και ο καλλιεργούμενος συνεχής μιλιταριστικός ανταγωνισμός μεταξύ των χωρών. Δεν θα τους αφήσουμε. Το χρωστάμε σε όσους υπέφεραν και αγωνίστηκαν ενάντια στους Ναζί. Στον καθένα και την καθεμία που θέλει να ζει ελεύθερα και ειρηνικά. Σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας, χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 
- Καλούμε σε συγκέντρωση στο Εφετείο Αθήνας την Παρασκευή 26/1 στις 8:30 πμ. στην δίκη της χρυσής αυγής. 
- Καλούμε σε αντιφασιστική – διεθνιστική συγκέντρωση την μέρα που καλεί η χρυσή αυγή για τα Ίμια. 

Καλούν: 
Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας -Πειραιά 
ΠΕΝΕΝ - Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού 
Antinazi zone -YRE 
Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό 
ΣΥ. ΠΡΟ. ΜΕ- Συντονισμός για το Προσφυγικό- Μεταναστευτικό Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων, Συλλογικοτήτων 
ΟΡΜΑ - Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού 
Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Διονύσου 
ΚΙΦΑ Ιλίου 
ΚΙΦΑ Κ. Πατησίων-Αχαρνών 
Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν 

Στηρίζουν: 
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
Αριστερή Ενότητα σε ΑΕΙ ΤΕΙ 
Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα 
Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση 
Ανασύνθεση ΟΝΡΑ 
Αριστερή Ανασύνθεση 
Ξεκίνημα - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση 
Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε 
ΟΚΔΕ Σπάρτακος
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα 
ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση 
νΚΑ - νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση 
Λαϊκή Ενότητα


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις