1η Συνέλευση αντιφασιστικών επιτροπών, συλλογικοτήτων & συνελεύσεων από Αθήνα και Πειραιά, Σάββατο 7/12, στην ΑΣΟΕΕ


Ο Αντιφασιστικός συντονισμός επιτροπών-συλλογικοτήτων-πρωτοβουλιών Αθήνας-Πειραιά καλεί παννατική αντιφασιστική συνέλευση, το Σάββατο 7Δεκεμβρίου, ώρα 13:00στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας(πρώην ΑΣΟΕΕ - αμφιθέατρο Δεριγνύ).

Έχοντας ως παρακαταθήκη τη δυναμική που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα με τις μαζικές και δυναμικές πορείες σε όλη τη χώρα,  με τη δημιουργία ενωτικών αντιφασιστικών συσπειρώσεων βάσης και με την προώθηση των συντονιστικών διαδικασιών, στοχεύουμε αυτή η πρώτη συνέλευση να συμβάλει στην περαιτέρω αναβάθμιση και ενίσχυση της αντιφασιστικής δράσης και δικτύωσης.

Ο αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας-Πειραιά έχει ήδη κλείσει  5 μήνες ζωής.
Πέρασε με επιτυχία το πρώτο του τεστ που ήταν η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για τη ματαίωση του ναζιστικού φεστιβάλ που προετοίμαζε η Χρυσή Αυγή στην Καλαμάτα στις 3-4 Αυγούστου.


Με την αρχή της σχολικής χρονιάς έκδωσε ένα πολύ πετυχημένο φυλλάδιο για τα σχολεία με τίτλο «24+1 λόγοι που δεν γουστάρω την Χρυσή Αυγή».

Οργάνωσε μια από τις πιο μαζικές αντιφασιστικές πορείες στο κέντρο της Αθήνας στις 25/9 από τα Προπύλαια στο Σύνταγμα και στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Μεσογείων.

Στήριξε την αντιφασιστική κινητοποίηση στο Πέραμα στις 12 Οκτώβρη.
Οργάνωσε στις 26/10 την πρώτη μαζική αντιφασιστική διαδήλωση και πολιτιστικά δρώμενα στον Α.Παντελεήμονα μετά το 2009.

Καλούμε λοιπόν, κάθε επιτροπή, συλλογικότητα, πρωτοβουλία, συνέλευση, αλλά και κάθε αγωνιστή/στρια του αντιφασιστικού κινήματος,να παρακολουθήσει την διαδικασία και να συμβάλει στη διαμόρφωση  του πλαισίου δράσης για την επόμενη περίοδο.


__________________

Ακολουθεί το σχέδιο προτάσεων της παναττικής συνέλευσης


«Ψυχή βαθιά». Το σύνθημα - έκκληση του εκφωνητή του ραδιοφώνου της ΕΡΑ τη στιγμή της εφόδου των ΜΑΤ στην ΕΡΤ συμπυκνώνει με τον καλύτερο τρόπο την περίοδο που διανύουμε.

Στην πιο ταραγμένη εποχή μεταπολεμικά λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, το σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό θέλει να πετάξει στον Καιάδα ότι κατέκτησε η κοινωνία με τους αγώνες της εδώ και 1 αιώνα.

Τρόικα και κυβέρνηση με τις μνημονιακές πολιτικές σπρώχνουν εκατομμύρια στην εξαθλίωση και κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Ο νεοφασισμός σηκώνει παντού κεφάλι προκειμένου να σώσει το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο από την οργή και τους αγώνες όσων αγωνίζονται ενάντια στις κυβερνήσεις και τις πολιτικές τους.

Η άνοδος της Χρυσής Αυγής από το 0.2% στο 6.9 είναι αποτέλεσμα της κρίσης και της ακροδεξιάς πολιτικής της κυβέρνησης που συντηρητικοποιεί και μετατοπίζει στα «άκρα δεξιά» μεγάλα τμήματα της κοινωνικής της βάσης. Είναι επίσης αποτέλεσμα της αδυναμίας του κινήματος να την αντιμετωπίσει έγκαιρα και πειστικά.
Η Χρυσή Αυγή και το φαινόμενο του ναζισμού  δεν πρόκειται να εξαλειφτούν εύκολα και απλά. Και βέβαια αυτό δεν πρόκειται να το κάνει το σύστημα και τα κόμματα της συγκυβέρνησης που το στηρίζουν και το υπηρετούν. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ειδικά η ακροδεξιά κλίκα Σαμαρά που κυβερνά τη χώρα έχουν απόλυτη ευθύνη για την εμφάνιση και εδραίωση της Χρυσής Αυγής στην πολιτική σκηνή.

Η δολοφονία του Π. Φύσσα ήταν ένα σημείο καμπής για την ελληνική κοινωνία. Αποκάλυψε πλατιά τον πραγματικό χαρακτήρα και την εγκληματική φύση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και επιβεβαίωσε πολιτικά όλα όσα υποστήριζε το αντιφασιστικό κίνημα εδώ και 2 δεκαετίες. Ξεγύμνωσε όσο τίποτε άλλο τους νεοναζί που παρίσταναν επί 20 χρόνια το «νόμιμο πολιτικό κόμμα». Μεταμόρφωσε σε μια νύκτα κυβέρνηση και μεγάλα ΜΜΕ σε όψιμους «αντιφασίστες» προκειμένου να μην τους παρασύρει το τσουνάμι της οργής για την δολοφονία του Παύλου.

Το αντιφασιστικό κίνημα έβαλε τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις.

Μέσα σε 2 μόνο βδομάδες μετά τη δολοφονία του Παύλου είχαμε πάνω από 100 μαζικές και μαχητικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις πανελλαδικά.

Νέες αντιφασιστικές επιτροπές ήρθαν να προστεθούν στις πάνω από 60 που ήδη υπήρχαν πανελλαδικά.

Στο Κερατσίνι στις 18/9 και στο κέντρο της Αθήνας στις 25/9 είχαμε τις μεγαλύτερες αντιφασιστικές διαδηλώσεις εδώ και χρόνια με την συμμετοχή  30.000 στην πρώτη και 20.000 στην δεύτερη διαδήλωση.

Το κίνημα προχώρησε σε νέες και πιο αποτελεσματικές μορφές οργάνωσης με την δημιουργία συντονιστικών σε περιφερειακό επίπεδο. Συγκεκριμένα δημιουργήθηκαν:

Στις 29 Ιούνη ο αντιφασιστικός συντονισμός επιτροπών-πρωτοβουλιών-συλλογικοτήτων Αθήνα-Πειραιά.
Στις 3 Οκτώβρη ο αντιφασιστικός συντονισμός Κερατσίνι-Δραπετσώνα-Πέραμα
Στις 19 Οκτώβρη ο πανθεσσαλικός αντιφασιστικός συντονισμός
Στις 27 Οκτώβρη το αντιφασιστικό συντονιστικό των νομών Πέλλας και Ημαθίας

Πρόκειται για πολύ σημαντικές κατακτήσεις-παρακαταθήκες για το προχώρημα του κινήματος και το τσάκισμα του ναζισμού σε όλες του τις εκφάνσεις.

Η διπλή δολοφονία των 2 χρυσαυγιτών στο Ν. Ηράκλειο δεν έχει καμία σχέση με τους αγώνες και τις επιδιώξεις του μαζικού αντιφασιστικού κινήματος. Εμείς αγωνιζόμαστε στο φως της ημέρας με καθαρά πρόσωπα και ιδέες ενάντια στο φασισμό.

Η Χρυσή Αυγή θέλει να αξιοποιήσει τους δύο νεκρούς της επίθεσης για να βγει από το καβούκι της και να περάσει στην αντεπίθεση. Τώρα παριστάνει το θύμα, την υπεύθυνη δύναμη ομαλότητας, που  δήθεν διαγράφει τα μέλη της που χτυπούν μετανάστες κτλ. Συνοπτικά, ότι μπορεί να γίνει η σοβαρή Χρυσή Αυγή που ψάχνει ο Σαμαράς, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου κ.α για να συγκυβερνήσουν.

Δεν θα  επιτρέψουμε αυτή την κοροϊδία. Ξέρουμε ότι αν τους αφήσουμε θα προχωρήσουν σε νέες επιθέσεις και δολοφονίες ενάντια σε όποιον διαφωνεί μαζί τους.

Το αντιφασιστικό κίνημα έχει σαν στρατηγικό του στόχο την διάλυση των νεοναζί όποιο όνομα και αν έχουν όποια τακτική και αν επιλέξουν.

Έχουμε σαν βασικούς πολιτικούς στόχους:

-         Την παραδειγματική καταδίκη όλων των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Π. Φύσσα, του Σ. Λουγκμάν και όλων των επιθέσεων που έχουν γίνει από τους Ναζί εδώ και χρόνια.
-         Την διάλυση των νεοναζί, το οριστικό κλείσιμο  όλων των γραφείων τους, των εντύπων τους, την δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.
-         Την αποπομπή των νεοναζί από εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, μαθητικά συμβούλια τοπική αυτοδιοίκηση και βουλή.
-         Την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών και των παιδιών 2ης γενιάς από κοινού με τις κοινότητες και τις συλλογικότητες των μεταναστών
-         Την ανατροπή πολιτικών και κυβερνήσεων που εκτρέφουν, γεννούν και υποθάλπουν το φασισμό για να τον χρησιμοποιήσουν όταν χρειαστεί ενάντια  στο κίνημα και τους αγώνες του

Προτάσεις δράσης

-         Ενίσχυση των αντιφασιστικών επιτροπών και των δικτύων αλληλεγγύης σε κάθε χώρο και γειτονιά και δημιουργία νέων όπου δεν υπάρχουν.
-         Οργανώνουμε την περιφρούρηση των εκδηλώσεων και των αγώνων μας από τα τάγματα εφόδου των ναζί
-         Δίνουμε έμφαση στις περιοχές του Α. Παντελεήμονα και της Β΄ Πειραιά όπου η ΧΑ θεωρεί κάστρα της και θέλει να δημιουργήσει άβατα
-         Σε συνεργασία με τοπικές συλλογικότητες και φορείς εκπονούμε σχέδιο συστηματικής δράσης για αυτές τις περιοχές
-         Συνεχίζουμε την εκστρατεία στα σχολεία σε συνεργασία με τους καθηγητές και τους γονείς. Ετοιμάζουμε νέο υλικό για τους μαθητές
-         Την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη συμμετέχουμε στην διεθνή μέρα δράσης ενάντια στα απάνθρωπα κέντρα κράτησης μεταναστών.


Από τις 21 Μάρτη (παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού) ως τις 21 Απρίλη (χούντα του 1967) καλούμε για ένα πανελλαδικό μήνα αντιφασιστικής αντιρατσιστικής δράσης με σύνθημα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ! Στα πλαίσια του μήνα η κάθε συλλογικότητα μπορεί να επιλέξει το τι θα κάνει στο χώρο της. Παράλληλα μπορούν να οργανωθούν και κεντρικού τύπου γεγονότα κατά τα πρότυπα των περυσινών εκδηλώσεων στο Θησείο, στο πάρκο Ελευθερίας και σε άλλες 8 πόλεις.
-         Στόχος μας είναι η πραγματοποίηση εκατοντάδων εκδηλώσεων σε σχολεία, σχολές, γειτονιές, χώρους δουλειάς μέσα σε ένα μήνα, που να αναδείξουν πιο δυνατά τα αντιφασιστικά μηνύματα σε πανελλαδικό επίπεδο.
-         Για την καλύτερη οργάνωση του μήνα ορίζουμε οργανωτική επιτροπή προκειμένου να επεξεργαστεί σχέδιο και προτάσεις καθώς και να προχωρήσει σε συναντήσεις με επιτροπές, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, αθλητές κα για την οργάνωση των σχετικών εκδηλώσεων

- Εκστρατεία για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαίου και την πιθανή κάθοδο χρυσαυγιτών υποψηφίων στην Αθήνα και σε άλλους δήμους και πόλεις.


Ο αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας-Πειραιά έχει ήδη κλείσει  5 μήνες ζωής.
Πέρασε με επιτυχία το πρώτο του τεστ που ήταν η ματαίωση του ναζιστικού φεστιβάλ που προετοίμαζε η Χρυσή Αυγή στην Καλαμάτα στις 3-4 Αυγούστου. Με την αρχή της σχολικής χρονιάς έκδωσε ένα πολύ πετυχημένο φυλλάδιο για τα σχολεία με τίτλο «24+1 λόγοι που δεν γουστάρω την Χρυσή Αυγή».
Οργάνωσε μια από τις πιο μαζικές αντιφασιστικές πορείες στο κέντρο της Αθήνας στις 25/9 από τα Προπύλαια στο Σύνταγμα και στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Μεσογείων.
Στήριξε την αντιφασιστική κινητοποίηση στο Πέραμα στις 12 Οκτώβρη.
Οργάνωσε στις 26/10 την πρώτη μαζική αντιφασιστική διαδήλωση και πολιτιστικά δρώμενα στον Α.Παντελεήμονα μετά το 2009.

Στις 29 Ιούνη ξεκινήσαμε με 13 συλλογικότητες ενώ τώρα είμαστε στις 28 ενώ υπάρχουν άλλες 8 που βρίσκονται σε διαδικασία συζήτησης για την συμμετοχή τους. Σε μόνιμη βάση είμαστε ανοικτοί στην ένταξη και άλλων συλλογικοτήτων ή ανένταχτων αγωνιστών-τριών.

Στόχος μας είναι η κάθε συλλογικότητα να διατηρεί την αυτοτέλεια και την αυτονομία της και ταυτόχρονα να αναγνωρίζει στον συντονισμό τον εαυτό της, μέσα από πραγματικά δημοκρατικές διαδικασίες και ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων.

Η πρώτη συνέλευση όλων των συλλογικοτήτων από Αθήνα και Πειραιά το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ -αμφιθέατρο Δεριγνύ), στις 13:00,  μπορεί να είναι ένας σημαντικός σταθμός για το αντιφασιστικό κίνημα. Που να συμβάλλει στην καλύτερη οργάνωσή μας απέναντι στο φασισμό. Και να ανοίξει το δρόμο για το επόμενο βήμα που είναι μια πανελλαδική αντιφασιστική συνάντηση-συνέλευση.

Καλούμε κάθε αγωνιστή-τρια του κινήματος, οργανωμένο ή ανένταχτο, να έρθει μαζί μας. Το τσάκισμα του φασισμού εξαρτάται από εμάς.



Αθήνα 13-11-13


Αντιφασιστικός συντονισμός επιτροπών-συλλογικοτήτων-πρωτοβουλιών Αθήνας-Πειραιά

antifasistikossyntonismos.blogspot.gr
antifasistikos.syntonismos@gmail.com
Τηλ επικοινωνίας: 6976436302 – 210 3813928 – 210 3306286

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις