Υψώνουμε τείχος στους φασίστες - Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις: Παρασκευή 31/1 στο Κερατσίνι και Σάββατο 1/2 στο Σύνταγμα



Τέσσερις μήνες μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να ξαναπιάσουν το νήμα των επιθέσεων εναντίον αγωνιστών και αγωνιστριών  του κινήματος κυριολεκτικά από εκεί που αναγκάστηκαν να το αφήσουν ύστερα από την μαζική και μαχητική αντίδραση του αντιφασιστικού κινήματος.

Συγκεντρώθηκαν στο Κερατσίνι, στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου βεβηλώνοντας το και κατεβάζοντας τα αντιφασιστικά πανό. Εν συνεχεία επιτέθηκαν στον κοινωνικό χώρο “Ρεσάλτο”, όπου ευτυχώς απωθήθηκαν από τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες που βρίσκονταν εκεί και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, υπό την προστασία βέβαια της αστυνομίας  Έστειλαν έτσι σε όλους και όλες το μήνυμα ότι θα επιχειρήσουν να διαλύσουν με δολοφονικά χτυπήματα τις οργανώσεις του κινήματος και συνεχίζουν τις προκλήσεις καλώντας σε πανελλαδική φασιστοσύναξη το Σάββατο 1 Φλεβάρη στη Ρηγίλλης με αφορμή την επέτειο των Ιμίων.

Η Χρυσή Αυγή δεν αισθάνεται τυχαία ότι η στιγμή είναι κατάλληλη για να προσπαθήσει να ξαναβγεί στο δρόμο.


Είναι η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης η οποία και  οδήγησε στη δολοφονία των 12 προσφύγων στο Φαρμακονήσι,  η καταστολή και η τρομουστερία  που δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για τους νεοναζί.
Η φτώχεια, ο ρατσισμός, ο φόβος, δημιουργούν έφορο έδαφος  ώστε να αυξάνουν την επιρροή τους  και να οργανώνουν τάγματα εφόδου ενάντια σε όποιον θεωρείται διαφορετικός αλλά και σε όποιον αντιστέκεται.

Δε θα το επιτρέψουμε. Το αντιφασιστικό κίνημα  αντιδρά άμεσα και μαζικά και θα  αποτρέψει την επανεμφάνιση στους δρόμους των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.

 Όσοι και όσες αγωνιζόμαστε ενάντια στο ρατσισμό, τη φτώχεια και την ανθρωποφαγία, όσοι και όσες δίνουμε τη μάχη για μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας, υψώνουμε τείχος στους φασίστες για να τους στείλουμε εκεί που πραγματικά ανήκουν, στον σκουπιδοντενεκιέ της Ιστορίας.

Καλούμε όλο το λαό, εργαζόμενους, ανέργους, νέους και νέες, μετανάστες να δώσουν τη μάχη και να συμμετέχουν στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δρόμο αυτής της πόλης.

Καλούμε:
Την Παρασκευή 31/1, στις 18:00 στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι (Π. Τσαλδάρη) στη συγκέντρωση που καλούν ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Κερατσινίου-Περάματος-Δραπετσώνας καθώς και άλλοι φορείς, συλλογικότητες και συνελεύσεις.

Το Σάββατο 1/2,  στις 18:00 σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος που καλούν αντιφασιστικές συλλογικότητες και συνελεύσεις.

Σαχζάτ, Παύλο … δεν ξεχνάμε.

Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας, έξω οι φασίστες από τις ζωές μας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις