Το Πανευρωπαϊκό Site του Αντιφασιστικού Κινήματος είναι γεγονός!




Από σήμερα το αντιφασιστικό κίνημα σε όλη την Ευρώπη έχει ακόμα ένα όπλο στα χέρια του.

Το σάιτ της πανευρωπαϊκής δικτύωσης του αντιφασιστικού συντονισμού όπως είχε αποφασιστεί στην πανευρωπαϊκή αντιφασιστική συνάντηση της Αθήνας στις 11-13/4.

Σε εκείνη τη συνάντηση 32 συλλογικότητες από 20 χώρες της Ευρώπης αποφάσισαν μεταξύ άλλων την δημιουργία ενός σάιτ που θα βοηθούσε την ενημέρωση και τον συντονισμό του αντιφασιστικού κινήματος σε όλη την Ευρώπη.

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών επιβεβαίωσαν και στο εκλογικό επίπεδο την άνοδο της ακροδεξιάς και των νεοφασιστών σε μια σειρά χώρες.

Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε! Μαζικά, μαχητικά, ενωτικά.

Μπροστά μας έχουμε το πανευρωπαϊκό ραντεβού το Σάββατο 8 Νοέμβρη 2014 παγκόσμια μέρα κατά του φασισμού και του αντισημιτισμού με αφορμή το πογκρόμ των Ναζί κατά του Εβραϊκού πληθυσμού της Γερμανίας το 1938 που έμεινε στην ιστορία σαν « Νύχτα των Κρυστάλλων».

Αυτή τη μέρα θέλουμε η φωνή του αντιφασιστικού κινήματος να ακουστεί δυνατά και καθαρά σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις της Ευρώπης.

Θα προηγηθούν οι δράσεις αλληλεγγύης και μνήμης την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2014 που το ελληνικό κίνημα θα κινητοποιείται με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου των ναζί της Χρυσής Αυγής.

Για όλες αυτές τις δράσεις το σάιτ αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο. Θα χρειαστεί όμως την συνεισφορά όλων από όλες τις χώρες με άρθρα, μεταφράσεις, συμβολή στην τεχνική δουλειά κτλ.

Σε πρώτη φάση το σάιτ θα έχει δοκιμαστικό χαρακτήρα μέχρι να οριστικοποιηθεί η μορφή του και το δυναμικό το οποίο θα ασχολείται με αυτό.

Είναι στο χέρι μας να το κάνουμε όμορφο αισθητικά, δυνατό πολιτικά αλλά πάνω από όλα χρήσιμο στον καλύτερο συντονισμό και την ενωτική δράση του κινήματος.

ΑΘΗΝΑ 22.7.2014

Η συντακτική ομάδα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις