Κάλεσμα για εθελοντές και εθελόντριες διερμηνείς για την Ευρωπαϊκή Αντιφασιστική Συνάντηση της Αθήνας

Εβδομήντα χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την ήττα του φασισμού, η Ευρώπη δοκιμάζεται από την άνοδο της ρατσιστικής και της ναζιστικής Ακροδεξιάς. Όμως οι ρατσιστές και οι νεοναζί έχουν αντίπαλο: το μαζικό και πολύμορφο κίνημα, το οποίο στους δρόμους όλης της Ευρώπης αγωνίζεται, όχι μόνο κατά της φασιστικής τρομοκρατίας, αλλά και όλων εκείνων που τη συντηρούν και την προστατεύουν: των αντιλαϊκών πολιτικών, της αστυνομικής ασυδοσίας, του νεοφιλελεύθερου ολοκληρωτισμού και του συστήματος που την επιβάλλει.

Στις 11, 12, 13 Απρίλη οι αντιστάσεις συναντιούνται στην Αθήνα σε ένα κλίμα γιορτινής ατμόσφαιρας, με πολιτικές εκδηλώσεις, συναυλίες και συζητήσεις με αντιφασιστικές συλλογικότητες, δικτυώσεις και συνελεύσεις από όλη την Ευρώπη. Συζητάμε, ανταλλάζουμε εμπειρίες και οργανώνουμε τη δράση μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα συντονισμένου αγώνα εναντίον του ρατσισμού, του σεξισμού και της ξενοφοβίας.

Το τριήμερο αποτελεί την κορύφωση του μήνα αντιφασιστικής δράσης (21 Μάρτη – 21 Απρίλη), στη διάρκεια του οποίου πραγματοποιούνται παρεμβάσεις και εκδηλώσεις σε γειτονιές, κοινωνικούς χώρους και σχολεία σε όλη την Ελλάδα.



Πρόγραμμα τριημέρου: Συνέλευση των αντιφασιστικών συλλογικοτήτων, κεντρική συζήτηση με ομιλητές τους Tariq Ali (Μ. Βρετανία), Joe Higgins (Ιρλανδία), Alain Κrivine (Γαλλία). Παρεμβαίνουν επίσης ο δημοσιογράφος και μέλος της ομάδας Infowar, Άρης Χατζηστεφάνου, και ο Πίτερ, ακτιβιστής αντιφασίστας από τη Ρωσία. Θεματικά εργαστήρια. Προβολή ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. Πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, σκίτσου, ζωγραφικής, κα., συναυλίες.

Για να διασφαλίσουμε ότι όλοι και όλες οι συμμετέχοντες/ουσες θα μπορούν να μιλήσουν και να ακούσουν στη γλώσσα της επιλογής τους, έχει δημιουργηθεί μία ομάδα διερμηνείας, η οποία θα καλύψει αυτό το ευρωπαϊκό γεγονός.

ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ: Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Αντιφασιστικής Συνάντησης έχει σχεδόν διαμορφωθεί και γνωρίζουμε τις γλώσσες που χρειαζόμαστε. Θα χρειαστούμε σίγουρα EL (ελληνικά), FR (γαλλικά), EN (αγγλικά) και DE (γερμανικά) για ταυτόχρονη διερμηνεία σε καμπίνα και ES (ισπανικά) και IT (ιταλικά) για μικρότερες ομάδες ανθρώπων.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Οι διερμηνείς θα δουλέψουν κάνοντας ταυτόχρονη διερμηνεία σε καμπίνες. Θα βασιστούμε στο εναλλακτικό σύστημα διερμηνείας ALIS (Alternative Interpretation System) για το τεχνικό κομμάτι στις μεγάλες συνελεύσεις.

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ: Θα χρειαστούμε συγκεκριμένο αριθμό εθελοντών διερμηνέων για να καλύψουμε αυτή την ευρωπαϊκή συνάντηση, οπότε αν είστε διαθέσιμοι/ες από τις 11 μέχρι τις 13 Απρίλη (διαθεσιμότητα μπορεί να δηλωθεί και για μία από τις τρεις μέρες), επικοινωνήστε μαζί μας. Θα δοθεί και βεβαίωση συμμετοχής σε όσους και όσες το επιθυμούν.

ΘΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ; Μπορείς να βοηθήσεις από τώρα μέχρι τον Απρίλη με μεταφράσεις; Ενδιαφέρεσαι να βοηθήσεις στην προετοιμασία της Ευρωπαϊκής Αντιφασιστικής Συνάντησης; Για οποιοδήποτε πληροφορία,

Εκ μέρους της διοργάνωσης,

η ομάδα διερμηνείας της Ευρωπαϊκής Αντιφασιστικής Συνάντησης

Βίκυ Στεφάνου - stefanou.vss@gmail.com 6982014430
Δανάη Μούρμουρα - damourmoura@gmail.com 6944964338
Λίνα Φιλοπούλου - linafilop@gmail.com 6932190370

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις