Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας: Εκδηλώσεις και δράσεις στα πλαίσια του πανελλαδικού μήνα κατά του φασισμού


Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας συμμετέχει ενεργά στον πανελλαδικό μήνα αντιφασιστικής δράσης που ξεκινά σήμερα 21 Μαρτίου (παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού) και ολοκληρώνεται στις 21 Απρίλη (μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών του 1967).

Στα πλαίσια αυτού του μήνα η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας διοργανώνει και σας καλεί να στα παρακάτω:

§   Παρασκευή 21 Μαρτίου συγκέντρωση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ενάντια στην είσοδο των ναζιστών στην κυβέρνηση, ενάντια στον εθνικισμό, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την προοπτική του πολέμου για τον διεθνιστικό αγώνα των εργαζομένων. Στις 6:00μμ στην Ερμού μπροστά από τον Αγίο Νικόλάου.

§   Σάββατο 22 Μαρτίου στις 11:00 πμ στην πλ. Αγίου Νικολάουενημερωτική εξόρμηση με μοίρασμα υλικού, πανό, μικροφωνική. Αντίστοιχες δράσεις θα γίνουν σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα στα πλαίσια του Αντιφασιστικού Συντονισμού Θεσσαλίας.  

§   Κυριακή 23 Μαρτίουστις 6:00 μμ στο τμήμα της Αρχιτεκτονικής1ο μαθητικό αντιφασιστικό φεστιβάλ Βόλου art against fascism με συναυλία από μαθητικά και άλλα συγκροτήματα, δημιουργία graffiti, έκθεση comics, ζωγραφικής, φωτογραφίας.


§   Δευτέρα 31 Μαρτίου, στις 7:00 μμ, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (παραλία αμφ. Σαράτση) -ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ο φασισμός απειλεί ξανά στην Ελλάδα και διεθνώς. Πως απαντάμε;». Ομιλητές οι: Ρικι Βαν Μπουσχόντεν και Φάνης Γραμμένος (καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), ο Φάνης Τριανταφύλλου (αρθρογράφος της βολιώτικης εφημερίδας «Ο Ταχυδρόμος») και ο Νίκος Κανελλής (από την Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας).

§   Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 11-12-13 Απριλίου, διεθνής αντιφασιστική συνάντηση που διοργανώνει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά στη σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα. Στα πλαίσια του 3ημέρου θα διοργανωθούν συναυλίες, συζητήσεις, workshops και μια πανευρωπαϊκή αντιφασιστική συνέλευση. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν αντιφασιστικές συλλογικότητες από πολλές χώρες της Ευρώπης και προσωπικότητες όπως ο Ταρίκ Άλι (Βρετανία), ο Τζό Χίγγινς (Ιρλανδία) και ο Αλαίν Κριβίν (Γαλλία) και πολλοί άλλοι.

Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας

antinazi-magnesia.blogspot.gr - antifa.magnisias@gmail.com – facebook:AntifasistikhKinhshMagnhsias

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις