Κάλεσμα για την διαδήλωση στις 9 Νοεμβρίου στην Στοκχόλμη


Την νύχτα της 9ης προς 10η Νοεμβρίου 1938 ξεκίνησε μια μακρά περίοδος αντισημιτικής και ναζιστικής βίας. Σε όλη την Γερμανία, βανδαλίστηκαν Συναγωγές, μαγαζιά και κτίρια που ανήκαν σε Εβραίους, ενώ άνθρωποι Εβραϊκής καταγωγής έπεσαν θύματα βίας. Στην Σουηδία και  σε όλη την Ευρώπη, άνθρωποι υποφέρουν από τον ρατσισμό, τον ναζισμό, , την ισλαμοφοβία, την τσιγγανοφοβία, τον αντισημιτισμό, την ομοφοβία,  τον σεξισμό και άλλες μορφές καταπίεσης. Ο Ναζισμός και ο φασισμός αναπτύσσονται σε όλη την Ευρώπη, όπως και στην δεκαετία του ’30. Πέρυσι, , την 9η Νοεμβριου, η Ναζιστική Οργάνωση  “Κίνημα Σουηδικής Αντίστασης” διαδήλωσαν στην Στοκχόλμη, σε ένδειξη συμπαράστασης στο Ελληνικό Ναζιστικό Κόμμα της Χρυσής Αυγής.  Κάθε χρόνο, υπάρχουν επιθέσεις ενάντια σε αντιρατσιστές, μετανάστες και άλλους άνθρωπους που γίνονται στόχοι της Ναζιστικής βίας. Στην Στοκχόλμη, όπως και σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις, διαδηλώνουμε ενάντια σε αυτό.
Θα διαδηλώσουμε την υποστήριξη και την αλληλλεγγύη μας στο Ευρωπαϊκό Αντιφασιστικό κίνημα, και θα κινητοποιήσουμε αντιρατσιστές εδώ, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τις ανερχόμενες δυνάμεις του ρατσισμού, τόσο στην χώρα μας όσο και αλλού.
Στην διαδήλωση που οργανώνεται από την Επιτροπή για την 9η Νοεμβρίου Στοκχόλμης που αποτελείται από τις ακόλουθες συλλογικότητες:
JIPF (Jews for Israeli-Palestinian Peace)
Linje 17 mot Rasism
Rättvisepartiet Socialisterna
Ingen Människa är Illegal
Studenter mot Rasism
Northern Järva Neighbourhood Committee
Cambio Foro Bolivia
Casa Peru
Shora
Social Democrats for faith and solidarity
Arbetarmakt
RKU (Revolutionary Communist Youth)
Socialistiska Partiet
SSU (Social Democratic Youth)
Unga Feminister
Ung Vänster

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις