Καμία δίωξη στον αντιφασίστα Θανάση Κούρκουλα

Στις 12 Νοεμβρίου 2014, δικάζεται εξ' αναβολής ο Θανάσης Κούρκουλας αγωνιστής του αντιφασιστικού & αντιρατσιστικού κινήματος, και μέλος της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από προκλητική και ανυπόστατη μήνυση από υποστηρικτή της χρυσαυγανακτισμένης «επιτροπής κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα».

Ο μηνυτής τον κατηγορεί πως «καθοδηγούσε ομάδα ροπαλοφόρων» που του επιτέθηκε, το βράδυ της Κυριακής 24 Μαΐου 2009. Πρόκειται για μια πέρα για πέρα  προκλητική συκοφαντική και ανυπόστατη δίωξη που εντάσσεται στην απόπειρα στοχοποίησης και εκφοβισμού ανθρώπων και συλλογικοτήτων που τότε είχαν αγωνιστεί με ανοιχτό και μαζικό τρόπο στο φως της ημέρας για να μην μετατραπεί σε άβατο της ναζιστικής  Χρυσής Αυγής η πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και το κέντρο της Αθήνας.


Η δίωξη αυτή ρίχνει νερό στο μύλο της θεωρίας των 2 άκρων επιχειρώντας την εξομοίωση του μαζικού κινήματος με την εγκληματική δράση των νεοναζί. Για τους ίδιους λόγους, σέρνονται στα δικαστήρια ή ακόμα και προφυλακίζονται αγωνιστές από τις Σκουριές και εργαζόμενοι που απεργούν, βασανίζονται αντιφασίστες στην ΓΑΔΑ και διώκονται έγκλειστοι μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Το αντιφασιστικό κίνημα θα σταθεί διπλά στους αγωνιστές που διώκονται και θα αποτρέψει τα σχέδια των νεοναζί.

Την Τετάρτη 12 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στο Δ μονομελές Πλημμελειοδικείο (Ευελπίδων) 


Aντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις