Aντιφασιστική διαδήλωση,Τρίτη 1 Νοεμβρίου, 6 μμ, Σταθμός ΗΣΑΠ Ηρακλείου

Η συγκέντρωση της ΧΑ την 1η Νοεμβρίου στο μνημείο της εκτέλεσης των δύο μελών της πριν 3 χρόνια στη Λ. Ηρακλείου δεν είναι μνημόσυνο ή τίμηση την μνήμης των νεκρών. Στηρίζεται στη λογική της θυματοποίησης που προσπαθεί να οικοδομήσει η ίδια, ώστε να συγκαλύψει τον εγκληματικό της χαραχτήρα.
Η Χρυσή Αυγή όμως δεν είναι το θύμα της ιστορίας, είναι οι δολοφόνοι της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Ασπάζονται τις ιδέες των ναζί και ταυτόχρονα η δράση της την καθιστά μια εγκληματική οργάνωση που βρίσκεται σε δίκη, για τις δολοφονίες του Π. Φύσσα και του Σαχτζάντ Λουκμάν, για τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους Αλλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.
Μάλιστα τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να δημιουργήσει τοπικούς πυρήνες στα νησιά εκμεταλευόμενη την ύπαρξη προσφύγων και μεταναστών/ριων, μέσα από κινήσεις “αγανακτισμένων κατοίκων”. Ενώ η πρόσφατη ρατσιστική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, με την οποία αρνήθηκαν να φοιτήσουν στο σχολείο τους παιδιά προσφύγων και μεταναστών/ριων και απείλησαν με καταλήψεις, δημιουργούν το αίσθημα στους νεοναζί ότι μπορούν να σηκώσουν κεφάλι και να ξανά λειτουργήσουν τα τάγματα εφόδου. Ήδη έχουν κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Καθώς επιτέθηκαν σε αντιφασίστες/ριες και μετανάστε/ριες στον Πειραιά, ενώ σε πόλεις της επαρχίας όπως το Ρέθυμνο και η Μυτιλήνη, σημειώθηκαν κινητοποιήσεις με αντιμεταναστευτικά και ρατσιστικά συνθήματα. Το αντιφασιστικό κίνημα θα πρέπει να προβάλει την κάθετη αντίθεση του απέναντι στις λογικές θυματοποίησης της Χρυσής Αυγής και στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της.
Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά καλεί και συμμετέχει στην αντιφασιστική διαδήλωση την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, 6 μμ στη Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου, που διοργανώνεται από τοπικούς φορείς, συλλογικότητες και οργανώσεις της περιοχής, ώστε να δώσουμε μια απάντηση στη συγκέντρωση που ετοιμάζουν την ίδια μέρα οι νεοναζί δολοφόνοι στη Λ. Ηρακλείου. Δεν θα δεχτούμε καμία θυματοποίηση της Χρυσής Αυγής και δεν θα αφήσουμε καμία δυνατότητα παρέμβασής της ξανά στις γειτονιές μας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις