Ούτε σπιθαμή χώρου στους φασίστες!

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της εγκληματικής δράσης της Χρύσης Αυγής, ξανά στην περιοχή του Ασπροπύργου, ενός τόπου όπου μένουν και εργάζονται πολλοί μετανάστες εργάτες γης. Ο Ασφάκ Μαχμούντ και ο Βακάς Χουσείν περικυκλώθηκαν από πενταμελή ομάδα ανδρών που, εν μέσω ενός οχετού ρατσιστικού λόγου, χτύπησαν βάναυσα τα θύματα με τρόπο που χαρακτηρίζεται δολοφονικός. Πρόκειται, προφανώς, για μια ακόμη ενέργεια ενός τάγματος εφόδου κάποιων νεαρών που βρίσκουν στέγη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, που συνεχίζουν να δρουν όπου μπορούν να εξασφαλίζουν την συγκάλυψη. Φαίνεται πως οι εν λόγω μετανάστες ήταν στοχοποιημένοι λόγω της αντίδρασής τους σε αντίστοιχες επιθέσεις που είχαν συμβεί το περασμένο καλοκαίρια στην περιοχή.

Τα συγκεκριμένα φασιστοειδή είναι γνωστά τόσο στην μεταναστευτική κοινότητα της περιοχής και τις δυνάμεις του αντιφασιστικού κινήματος που στέκονται πλάι της, όσο και στις τοπικές αρχές. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που αναφέρουν πως τα συγκεκριμένα τάγματα δρουν υπό την προστασία της τοπικής αστυνομίας και την συγκάλυψη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν είναι, άλλωστε, το μόνο παράδειγμα όπου η θεσμική εξουσία φαίνεται να λειτουργεί προστατευτικά στην εκδίπλωση του φασιστικού φαινομένου. 

Σε μια συγκυρία που η δίκη της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, φαίνεται από μια σειρά επιθέσεων πως οι φασίστες δεν έχουν απολέσει το θράσος τους. Σε αυτό φυσικά και συμβάλλει από τη μία η ολιγωρία των δικαστικών αρχών να δράσουν αποφασιστικά και καταλυτικά για την οριστική καταδίκη τους, και από την άλλη το πλέγμα ανοχής που διαμορφώνεται απ' το πολιτικό σύστημα. Η κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ καθώς και οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές της ΕΕ, στο έδαφος της οικονομικής κρίσης, είναι συνυπεύθυνες τόσο για την ανάπτυξη της ακροδεξιάς διεθνώς όσο και για την ατιμώρητη εγκληματική δράσης των εγχώριων ναζί της Χρυσής Αυγής.

Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, όμως, που από κοινού με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες βιώνουμε την καταπίεση και την εξαθλίωση δε μπορούμε να το επιτρέψουμε. Είναι άμεσο καθήκον για το αντιφασιστικό κίνημα, τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία να απαντήσουμε δυναμικά και σε αυτήν την πρόκληση. Να ενώσουμε τις φωνές μας και να κάνουμε σαφές πως δε θα ανεχθούμε να υπάρξει άλλο θύμα απ' την θρασύδειλη δράση των φασιστών. Με όπλο την αλληλεγγύη, με όχημα την οργάνωση των τοπικών αντιφασιστικών αντιστάσεων, με πρόταγμα την ενότητα των από κάτω και με διαρκή κοινωνική και ιδεολογική πάλη, να μην αφήσουμε κανέναν χώρο ελευθερίας για τους εχθρούς της ελευθερίας. 

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις