Κάλεσμα για μήνα πανελλαδικής αντιφασιστικής δράσης και ευρωπαϊκή συνάντηση αντιφασιστικών συλλογικοτήτων στην Αθήνα 11-13 Απρίλη 2014


21 ΜΑΡΤΗ – 21 ΑΠΡΙΛΗ 2014: Μήνας πανελλαδικής αντιφασιστικής δράσης

ΑΘΗΝΑ 11-13 ΑΠΡΙΛΗ 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ


Φίλοι και φίλες

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες


Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός επιτροπών-πρωτοβουλιών-συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά στην παναττική συνέλευση του στις 7/12/13 αποφάσισε να προτείνει σε όλες τις αντιφασιστικές επιτροπές και συλλογικότητες την πραγματοποίηση ενός μήνα αντιφασιστικής δράσης πανελλαδικά από τις 21 Μάρτη (παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού) ως τις 21 Απρίλη (μαύρη επέτειος της χούντας). Μέσα στο μήνα προτείνουμε σε κάθε αντιφασιστική συλλογικότητα, με όποιο περιεχόμενο αυτή επιλέξει, να πραγματοποιήσει αντιφασιστικές εκδηλώσεις με το κοινό logo που ετοιμάζουμε, ώστε να καταγραφεί με ενιαίο τρόπο η δυναμική και η μαζικότητα του αντιφασιστικού κινήματος πανελλαδικά.  

Είμαστε ήδη σε συνεννόηση με την ΟΛΜΕ και τοπικές ΕΛΜΕ ώστε ο μήνας να ξεκινήσει με αντιφασιστικές δράσεις μέσα στα σχολεία την Παρασκευή 21 Μάρτη.

Λόγω του Πάσχα που είναι στις 20/4, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν  το τριήμερο 11-13 Απρίλη στην Αθήνα σε ένα αντιφασιστικό τριήμερο φεστιβάλ με τη συμμετοχή αντιφασιστικών συλλογικοτήτων από όλη την Ελλάδα αλλά και από μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών από την πλούσια δράση του αντιφασιστικού κινήματος και ο καθορισμός για πρώτη φορά μιας κοινής πανευρωπαϊκής μέρας αντιφασιστικής δράσης με διαδηλώσεις-εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη το ερχόμενο φθινόπωρο.

Από τη μια η απειλητική επανεμφάνιση της ακροδεξιάς και των νεοναζί σε μια σειρά χώρες της Ευρώπης που αποτυπώνεται με ψηλά εκλογικά ποσοστά, με δολοφονικές επιθέσεις ταγμάτων εφόδου, με απήχηση ρατσιστικών και ξενοφοβικών απόψεων σε ευρύτερα ακροατήρια και από την άλλη η απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος με σημαντικές επιτυχίες σε μια σειρά χώρες, πιστεύουμε ότι επιβάλλουν μια τέτοια διοργάνωση.

Όπου μέσα σε ένα περιβάλλον γιορτής με μεγάλη συναυλία, καλλιτεχνικά δρώμενα, προβολές, εκθέσεις κ.α θα έχουμε τη δυνατότητα να οργανώσουμε καλύτερα τον αντιφασιστικό αγώνα πανελλαδικά αλλά και πανευρωπαϊκά.

Το τριήμερο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 11 Απρίλη στις 6μμ. Θα συνεχιστεί το Σάββατο το πρωί με θεματικά εργαστήρια αντιφασιστικής δράσης στους χώρους της εκπαίδευσης, των συνδικάτων, των ΜΜΕ, της Τέχνης και των κινημάτων φύλου (γυναικείο, ΛΟΑΤ κτλ). Το Σάββατο το βράδυ θα γίνει μεγάλη αντιφασιστική συναυλία και την Κυριακή το τριήμερο θα κλείσει με την τελική συνέλευση για την εκστρατεία και την επιλογή της ημέρας πανευρωπαϊκής αντιφασιστικής δράσης το ερχόμενο φθινόπωρο.

Στο χώρο θα λειτουργεί παιδότοπος και συλλογικές κουζίνες για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων.

Σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε για το χώρο και το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Είμαστε ανοικτοί σε ιδέες και προτάσεις από τη μεριά σας.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε έγκαιρα για τη συμμετοχή της συλλογικότητας σας στα τηλ 6976436302 – 210 3813928 – 210 3306286 καθώς και στο

email: antifasistikos.syntonismos@gmail.comΑντιφασιστικός Συντονισμός επιτροπών – συλλογικοτήτων – πρωτοβουλιών Αθήνας – Πειραιά

http://antifasistikossyntonismos.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις