Συνέντευξη Τύπου του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά για την ΠανευρωπαΪκή Αντιφασιστική Δράση 8-9 Νοέμβρη, Τρίτη 21/10, στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20 - 3ος όροφος)

Συνέντευξη Τύπου για την ΠανευρωπαΪκή Αντιφασιστική Δράση 8-9 Νοέμβρη

Την Τρίτη 21 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20 - 3ος όροφος), ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά, παραχωρεί Συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τις συντονισμένες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις & εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το Σαββατοκύριακο 8-9 Νοέμβρη 2014. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Αντιφασιστικής Δράσης  στις 8-9 Νοέμβρη, που αποφασίστηκε  τον περασμένο Απρίλιο στην Πανευρωπαϊκή  Αντιφασιστική Συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, στη Σχολή Καλών Τεχνών, και συμμετείχαν 32 συλλογικότητες από 20 ευρωπαϊκές χώρες. Η 9η Νοέμβρη είναι παγκόσμια μέρα κατά του φασισμού και του αντισημιτισμού με αφορμή την ιστορική μνήμη του πογκρόμ των Ναζί του Χίτλερ στις 9/11/38 σε βάρος του εβραϊκού πληθυσμού της Γερμανίας που έμεινε στην ιστορία ως η Νύχτα των Κρυστάλλων.


Ο Πανευρωπαϊκός Αντιφασιστικός Συντονισμός αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να απαντηθεί η άνοδος των ακροδεξιών και φασιστικών ευρωπαϊκών κομμάτων στις πρόσφατες ευρωεκλογές, η αντοχή που επιδεικνύουν τα εκλογικά ποσοστά των νεοναζί της Χρυσής Αυγής παρά την δίωξη που ασκήθηκε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ρατσιστική θεσμική πολιτική Ελλάδας - ΕΕ που δημιουργεί πρόσφορο έδαφος στην ανάπτυξη του φασισμού, η ανάπτυξη φασιστικών θυλάκων σε κρατικούς μηχανισμούς όπως ο στρατός και η αστυνομία που παραμένουν ανέγγιχτοι.
 
Στην Αθήνα εν όψει της Πανευρωπαϊκής Αντιφασιστικής Δράσης ετοιμάζουμε μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση-συναυλία με τη συμμετοχή των New Model Army, Baildsa και One hour before the trip, στο κλειστό γήπεδο Σπόρτινγκ το Σάββατο 8 Νοέμβρη. Επίσης θα γίνουν αντιφασιστικές εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις και δράσεις σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά και σε άλλες πόλεις της χώρας. 
 
Στη Συνέντευξη Τύπου της Τρίτης 21/10, θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν μεταξύ άλλων οι: 
 
Σεραφείμ Σεφεριάδης, πανεπιστημιακός 
Ελευθερία Κουμάντου, δημοσιογράφος, Παρατηρητήριο κατά του ρατσισμού και του φασισμού στα ΜΜΕ 
Σπύρος Οικονόμου, Ρωγμές στα Ανατολικά
Νίκος Μάλλιαρης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής
Θανάσης Κούρκουλας, Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»
Νασίμ Λομανί, Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης
Αγγελική Βαλσαμάκη, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών
Γιώργος Λυγουριώτης, AntiNazi Zone – YRE,
Νίκος Γιαννόπουλος, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Έφη Γαρίδη, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Μάνια Μπαρσέφσκι, Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ
Εκπρόσωποι συλλογικοτήτων από τις περιοχές του Κολωνού και της Νίκαιας
 

Επίσης θα παρουσιαστεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα των New Model Army που θα συμμετάσχουν στη συναυλία της 8ης Νοέμβρη στο Γήπεδο του Σπόρτινγκ.



ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ επιτροπών-πρωτοβουλιών-συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά
http://antifasistikossyntonismos.blogspot.gr/
http://antifacoordination.com/
email: antifasistikos.syntonismos@gmail.com
Τηλ. Επικοινωνίας: 6976436302 – 210 3813928 – 210 3306286

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις