Πανευρωπαϊκή Αντιφασιστική Δράση

Την Τρίτη 21 Οκτώβρη ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τις συντονισμένες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το Σαββατοκύριακο 8-9 Νοέμβρη 2014. 


Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν αποφασίστηκαν  τον περασμένο Απρίλιο στην Πανευρωπαϊκή  Αντιφασιστική Συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, στη Σχολή Καλών Τεχνών, και συμμετείχαν 32 συλλογικότητες από 20 ευρωπαϊκές χώρες. Η 9η Νοέμβρη είναι παγκόσμια μέρα κατά του φασισμού και του αντισημιτισμού με αφορμή την ιστορική μνήμη του πογκρόμ των Ναζί του Χίτλερ στις 9/11/38 σε βάρος του εβραϊκού πληθυσμού της Γερμανίας που έμεινε στην ιστορία ως η Νύχτα των Κρυστάλλων.


Ο Τάκης Γιαννόπουλος, Antinazi zone, Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, έκανε στον φακό του left μια μικρή δήλωση.

Αναφέρεται στο δελτείο Τύπου του Αντιφασιστικού Συντονισμού:

«Ο Πανευρωπαϊκός Αντιφασιστικός Συντονισμός αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να απαντηθεί η άνοδος των ακροδεξιών και φασιστικών ευρωπαϊκών κομμάτων στις πρόσφατες ευρωεκλογές, η αντοχή που επιδεικνύουν τα εκλογικά ποσοστά των νεοναζί της Χρυσής Αυγής παρά την δίωξη που ασκήθηκε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ρατσιστική θεσμική πολιτική Ελλάδας - ΕΕ που δημιουργεί πρόσφορο έδαφος στην ανάπτυξη του φασισμού, η ανάπτυξη φασιστικών θυλάκων σε κρατικούς μηχανισμούς όπως ο στρατός και η αστυνομία που παραμένουν ανέγγιχτοι».

 Στην Αθήνα εν όψει της Πανευρωπαϊκής Αντιφασιστικής Δράσης ετοιμάζεται μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση-συναυλία με τη συμμετοχή των New Model Army, Baildsa και One hour before the trip, στο κλειστό γήπεδο Σπόρτινγκ το Σάββατο 8 Νοέμβρη. Επίσης θα γίνουν αντιφασιστικές εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις και δράσεις σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Ακολουθεί μικρό απόσπασμα από την τοποθέτηση του Σεραφείμ Σεφεριάδη, πανεπιστημιακού.

Πηγή: left.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις