8 Νοέμβρη: Πανευρωπαϊκή Μέρα Αντιφασιστικής Δράσης - Κάλεσμα σε αντιφασιστικές επιτροπές και συλλογικότητες


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ

ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  NO PASARAN!
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014– ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Από την Γαλλία ως την Ουκρανία και από την Σουηδία ως την Ελλάδα NO PASARAN! Αυτό ήταν το μήνυμα-απόφαση της πρώτης πανευρωπαϊκής συνάντησης αντιφασιστικών συλλογικοτήτων που έγινε στην Αθήνα(Σχολή Καλών Τεχνών) 11-13 Απρίλη.

32 συλλογικότητες από 20 ευρωπαϊκές χώρες στη συνάντηση αυτή αποφάσισαν επίσης  μια πανευρωπαϊκή μέρα αντιφασιστικής δράσης το Σ/Κ 8 & 9 Νοέμβρη 2014 με στόχο σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, περισσότερες πόλεις αυτές τις ημερομηνίες να ακουστεί δυνατά και καθαρά η φωνή των λαών και του αντιφασιστικού κινήματος.

Η επιλογή της ημερομηνίας δεν ήταν τυχαία. Η 9η Νοέμβρη έχει οριστεί σαν η παγκόσμια μέρα κατά του φασισμού και του αντισημιτισμού με αφορμή την ιστορική μνήμη του πογκρόμ των Ναζί του Χίτλερ την νύχτα 8 προς 9/11/38 σε βάρος του εβραϊκού πληθυσμού της Γερμανίας που έμεινε στην ιστορία ως η Νύχτα των Κρυστάλλων.

Τα πρόσφατα αποτελέσματα των ευρωεκλογών έδειξαν πολύ καθαρά το είδος και το μέγεθος της απειλής.

Η ιστορία επίσης το έχει δείξει πολύ καθαρά και όχι μόνο μία φορά. Τα φασιστικά και ναζιστικά κινήματα ξεκινούν από ολιγομελείς ομάδες, που φορούν το προσωπείο του αντισυστημικού και επιλέγουν ένα εύκολο, «ξένο μετανάστη» ή «διαφορετικό» εχθρό, για να μαζικοποιηθούν και όταν έρθουν στην εξουσία βασικό τους μέλημα είναι το τσάκισμα του κινήματος (εργατικού, λαϊκού) και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου που τους χρηματοδοτούσε και τους στήριζε ασύστολα και απροκάλυπτα.
Στις σημερινές συνθήκες της βαθιάς κρίσης του καπιταλισμού, του τεράστιου πολιτικού κενού, η επίκληση της ιστορικής μνήμης δεν αρκεί.

Χρειάζονται σύγχρονες απαντήσεις στα σημερινά προβλήματα των κοινωνιών συνδεδεμένες με το όραμα της κοινωνικής ανατροπής και ενός κόσμου χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Αυτό δεν μπορούν και δεν θέλουν να το κάνουν κυβερνήσεις υποταγμένες στις οικονομικές ολιγαρχίες των τραπεζιτών και των πολυεθνικών. Ούτε βέβαια οι δικαστές και τα ΜΜΕ που αυτοί διορίζουν και πληρώνουν.

Είναι καθήκον του κινήματος σε πανευρωπαϊκή και διεθνή κλίμακα να τσακίσει τα σχέδια του συστήματος και της ακροδεξιάς.

Έχουμε ακόμα το χρόνο και την πλειοψηφία με το μέρος μας. Γιατί το ότι οι ακροδεξιοί και οι νεοναζί αυξάνονται είναι η μια όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη είναι ότι οι αντιφασίστες παραμένουν η μεγάλη πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Τα ακροδεξιά και ναζιστικά κόμματα είναι ακόμα μειοψηφίες και ποσοστά χωρίς αντίστοιχη οργανωτική ανάπτυξη ή δυνατότητα άμεσης μετατροπής σε μαζικά κινήματα.

Αυτή η κατάσταση δεν θα διαρκέσει για πάντα. Στην πραγματικότητα δίνουμε έναν αγώνα δρόμου με δύο επιλογές: είτε την παραπέρα ανάπτυξη των νεοναζί  και το τσάκισμα του κινήματος είτε το τσάκισμα τους από το κίνημα ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ανατροπή του συστήματος και των κυβερνήσεων που το υπηρετούν.

Εμείς επιλέγουμε και προτείνουμε τον δεύτερο δρόμο. Μέσα από ένα ενωτικό, μαζικό, διεθνιστικό και μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα που να συσπειρώνει ντόπιους και μετανάστες, όλους και όλες όσους αντιστέκονται με συνέπεια στο σύστημα, τις πολιτικές του και το μακρύ του χέρι το φασισμό.

Σε αυτόν τον αγώνα σας καλούμε.

Στις 8-9 Νοέμβρη είναι το πρώτο πανευρωπαϊκό ραντεβού.

Το Σάββατο 8 Νοέμβρη θέλουμε να δείξουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και  σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης ότι το αντιφασιστικό κίνημα είναι η μεγάλη πλειοψηφία. Ότι δεν θα χαρίσουμε τις ελευθερίες και τις κατακτήσεις δεκαετιών στους εχθρούς της ελευθερίας και σε όσους μισούν την διαφορετικότητα των ανθρώπων.

Στην Αθήνα ετοιμάζουμε μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση-συναυλία με τη συμμετοχή των New Model Army, Baildsa και One hour before the trip, στο κλειστό γήπεδο Σπόρτινγκ. Επίσης θα επιλέξουμε 2 περιοχές μία στο  κέντρο της Αθήνας και μία  στη Β΄ Πειραιά με σημαντική παρουσία της Χρυσής Αυγής για τοπικές κινητοποιήσεις.

Απευθύνουμε ένα πλατύ ενωτικό κάλεσμα σε όλες τις συλλογικότητες του κινήματος και σε ανένταχτους-ες για συμμετοχή σε αυτές τις κινητοποιήσεις.

Ασφαλώς η κάθε συλλογικότητα σε κάθε πόλη θα επιλέξει αυτή ποια μορφή δράσης ταιριάζει καλύτερα(ανοικτή εκδήλωση-συναυλία-τοπική πορεία-προβολή-δράση αλληλεγγύης κοκ). Το σημαντικό είναι στις 8 Νοέμβρη να καταγραφούν όσο γίνεται περισσότερες πόλεις που συμμετέχουν στις δράσεις. Γι αυτό θέλουμε να μας ενημερώνετε έγκαιρα για ότι αποφασίσετε ώστε να το καταγράφουμε για να υπάρχει ενημέρωση σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Για την καλύτερη ενημέρωση και συντονισμό έχουμε δημιουργήσει το πανευρωπαϊκό αντιφασιστικό site και μια ηλεκτρονική πλατφόρμα υπογραφών στήριξης και συμμετοχής που σας επισυνάπτουμε στο τέλος του καλέσματος.

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός επιτροπών-πρωτοβουλιών-συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά κλείνοντας ένα χρόνο ζωής και συσπειρώνοντας 31 συλλογικότητες από ένα πολύ ευρύ πολιτικό και ιδεολογικό φάσμα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα των δυνατοτήτων του κινήματος και της ενωτικής δράσης.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ επιτροπών-πρωτοβουλιών-συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά



Τηλ. Επικοινωνίας: 6976436302 – 210 2283019 - 210 3813928 – 210 3306286

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις